De keuze van...

Wat moet u komende tijd allemaal zien in de Stadsschouwburg? Als het aan ons ligt, liefst alles. Maar wij zijn nu niet bepaald een onverdachte bron. Daarom  vroegen we de mening van een aantal mensen met een groot hart voor kunst en cultuur, die de Stadsschouwburg regelmatig bezoeken. 

In De keuze van... verklappen Maartje van Weegen, Wende Snijders, Annet Veenstra, Anita van Dolen, Najat Kaddour, René van der Pluijm en spoedig ook Yvette van Boven en Leonard van Munster hun top-vijf. Melle Daamen, directeur van de schouwburg, sloot zich bij dit goede gezelschap aan.

De keuze van... is een reis door ons programma. Vijf haltes op ons theaterparcours. Vijf mooie bezienswaardigheden. Er staan nu alweer zo'n honderd nieuwe voorstellingen op het programma, dat wordt samengesteld door ons hoofd programmering René van der Pluijm en programmeur dans Anita van Dolen. Maar het programma is nog niet compleet. Onze programmeurs blijven het hele jaar door uitkijken naar nieuwe voorstellingen. Als het buitengewoon goed of buitengewoon belangwekkend is, dan wordt een plek op de kalender gezocht en de voorstelling naar Amsterdam gehaald. Wij houden u uiteraard op de hoogte.

Fotografie: Sanne van den Elzen, Romy Treebusch en Anne Claire de Breij.

De keuze van... Wende Snijders


Talent kent geen grenzen voor de veelzijdige singer-songwriter Wende.

De keuze van... Melle Daamen


Melle Daamen, sinds 2001 directeur van Stadsschouwburg Amsterdam.

De keuze van... Anita van Dolen


Anita van Dolen is de programmeur dans van Stadsschouwburg Amsterdam.

De keuze van... Annet Veenstra


Annet Veenstra is theaterjournalist en recensent bij Theaterkrant.

De keuze van... Najat Kaddour


Najat Kaddour is lid van de WijkJury, die bestaat uit veertien Amsterdammers met een verschillend achtergrond.

De keuze van... René van der Pluijm


René van der Pluijm is hoofd programmering van Stadsschouwburg Amsterdam.