Bereikbaarheid

Parkeren

De binnenstad van Amsterdam is niet bijzonder autovriendelijk. Parkeerplaatsen zijn schaars en duur. Indien u toch graag met de auto komt, kunt u hier de routebeschrijvingen (pdf) downloaden. In het centrum van Amsterdam geldt overal betaald parkeren tot 24.00 uur, ook op zondag. In de Marnixstraat op ca. 300 meter van de schouwburg ligt de Europarking, een ruime parkeergarage. Iets dichterbij, maar minder groot, is de parkeergarage Byzantium op de Stadhouderskade.

APCOA Parkings
APCOA Parkings Heinekenplein en Prins & Keizer ligt op loopafstand van de Stadsschouwburg. Er kan geparkeerd worden vanaf € 10. Lees op hun website de voorwaarden voor parkeren doordeweeks of in het weekend.

 

Openbaar vervoer

U bereikt de Stadsschouwburg (halte Leidseplein) met tram 1, 2 en 5, tram 7 en 10, buslijnen 170, 172, diverse streekbussen en nachtbussen. Op www.gvb.nl vindt u alle vertrektijden en plattegronden. Via www.9292.nl kunt u uw reisweg van deur tot deur uitstippelen.

 

 

Gratis OV

Met uw toegangskaart voor de Stadsschouwburg rijdt u gratis met bus en tram van en naar de voorstelling. Als op uw ticket het GVB-logo staat, is dit geldig als vervoersbewijs. U kunt reizen vanaf 3 uur voor aanvang van de voorstelling.

Het ticket is alleen geldig op bus en tram van het GVB, met uitzondering van de nachtbus. Het ticket is niet geldig in de metro vanwege de gesloten toegangspoortjes. Ook niet geldig i.c.m. Park + Ride. Voor de P+R regeling heeft u een eigen OV-chipkaart of een aparte eenmalige OV-chipkaart nodig. Meer informatie vindt u op de P+R site van de Gemeente Amsterdam.

Met de fiets

De Gemeente hanteert een erg streng wegknipbeleid voor fietsen die buiten de gemarkeerde fietsvakken staan - ook 's nachts. Als uw fiets u lief is, zet hem dan in een vak of gebruik de bewaakte fietsenstalling op het Leidseplein naast Paradiso (die is 24 uur per dag open). Op het vlakbij gelegen Raamplein is veel plaats voor fietsen. Voor de Melkweg ligt een fietsboot.