Bereikbaarheid

Parkeren

De binnenstad van Amsterdam is niet bijzonder autovriendelijk. Indien u toch graag met de auto komt, kunt u hier de routebeschrijvingen (pdf) downloaden. In het centrum van Amsterdam geldt overal betaald parkeren tot 24.00 uur, ook op zondag.

ParkU
Via ParkU kunt u eenvoudig uw parkeerplaats reserveren in één van de parkeergarages op slechts enkele minuten loopafstand van de Stadsschouwburg. Boekingen kunnen kosteloos worden geannuleerd en gemakkelijk worden verlengd. Klik op deze link en ontvang direct €10,- aan parkeer tegoed. Kijk voor meer informatie op www.parku.nl.

Andere parkeergarages
In de Marnixstraat op ca. 850 meter van de schouwburg ligt de Europarking, een ruime parkeergarage. Iets dichterbij, maar minder groot, vindt u parkeergarage Byzantium (Tesselschadestraat, ca. 300 meter).

Openbaar vervoer

U bereikt de Stadsschouwburg (halte Leidseplein) met tram 1, 2 en 5, tram 7 en 10, buslijnen 170, 172, diverse streekbussen en nachtbussen. Op www.gvb.nl vindt u alle vertrektijden en plattegronden. Via www.9292.nl kunt u uw reis van deur tot deur uitstippelen.

Gratis OV

GVB-REGELING STOPT

Met ingang van 1 maart 2016 stopt de gratis vervoersservice van het GVB. 

LET OP! Kaarten die vóór 1 maart zijn gekocht mét GVB-logo blijven geldig als vervoersbewijs voor bus en tram. U kunt reizen vanaf 3 uur voor aanvang van de voorstelling. Het ticket is alleen geldig op bus en tram van het GVB, met uitzondering van de nachtbus. Het ticket is niet geldig in de metro vanwege de gesloten toegangspoortjes. Ook niet geldig i.c.m. Park + Ride. Voor de P+R regeling heeft u een eigen OV-chipkaart of een aparte eenmalige OV-chipkaart nodig. 

Meer informatie vindt u op de P+R site van de Gemeente Amsterdam.

Met de fiets

De Gemeente hanteert een erg streng wegknipbeleid voor fietsen die buiten de gemarkeerde fietsvakken staan - ook 's nachts. Als uw fiets u lief is, zet hem dan in een vak of gebruik de bewaakte fietsenstalling op het Leidseplein naast Paradiso (die is 24 uur per dag open). Op het vlakbij gelegen Raamplein is veel plaats voor fietsen. Voor de Melkweg ligt een fietsboot. 

Tijdelijke werkzaamheden
In januari is de gemeente begonnen met een grootschalige vernieuwing van het Leidseplein. In april is de volledige renovatie van de Leidsebrug gestart en is er een tijdelijke brug voor fietsers en voetgangers. 

Van 5 september t/m 27 oktober is een deel van de Marnixstraat gestremd. Doorgaand verkeer wordt vanaf 5 september omgeleid via de Elandsgracht en de Nassaukade. Fietsers en bestemmingsverkeer mogen over de Leidsekade.