Voor scholen

Theatereducatie in de Stadsschouwburg Amsterdam is een kennismaking met theater, techniek, beeldende kunst en cultureel erfgoed in het hart van Amsterdam. U kunt kiezen uit meerdere pakketten, speciaal gericht op verschillende leeftijdsgroepen van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." (Albert Einstein)

Educatie in de Stadsschouwburg Amsterdam

Leren over kunst gebeurt niet alleen in het hoofd, maar ook in het hart. Daar geloven wij sterk in. De Stadsschouwburg Amsterdam is een plek voor kunst met een lange traditie, maar ook met beide voeten stevig in de actualiteit. Als Stadsschouwburg vinden wij het belangrijk om jonge mensen kennis te laten maken met cultuur - in ons geval: theater. Wij organiseren daarom een groot aantal educatieactiviteiten voor kinderen en jongeren in schoolverband.

Kijken - ervaren - doen

We geloven dat theater een essentiële rol speelt bij het 'groot worden'. Omdat theater niet alleen leuk of spannend is (dat ook!), maar de kinderen meeneemt naar een andere wereld, hun fantasie prikkelt en hen iets leert. Namelijk hoe mensen met elkaar omgaan, dat het leven mooie en minder mooie kanten heeft, en hoe daarmee om te gaan.

We willen de kinderen vooral laten ervaren. Ze leren om creatief te denken, krijgen meer zelfvertrouwen, leren samenwerken, presentatievaardigheden, en omgaan met feedback. En ze ervaren de kracht van hun verbeelding. 

Basisonderwijs


Voor kinderen vanaf groep 3 tot en met groep 8 biedt de Stadsschouwburg Amsterdam verschillende programma's, workshops en voorstellingen aan.

Voortgezet en hoger onderwijs


Leerlingen kunnen in school- en studieverband voorstellingen bezoeken, workshops volgen of meedoen aan rondleidingen

Theateradviesdag


Theatereducatie Amsterdam organiseert jaarlijks de Theateradviesdag, een studiedag voor docenten uit het voortgezet onderwijs.