Particulieren

Stadsschouwburg Amsterdam is het oudste theater van Nederland. De eerste Amsterdamse schouwburg opende zijn deuren in 1617. Als het belangrijkste theaterpodium van het land willen we ambitieus  zijn en blijven.

De Stadsschouwburg wordt gesubsidieerd door de Gemeente Amsterdam. Maar niet voor alles. We krijgen niet voldoende  subsidie voor jeugdeducatie, internationale programmering en de maatschappelijk relevante Expanding Theatre-evenementen. De subsidie is met ingang van 2013 met €800.000,- per jaar verlaagd. Bovendien vraagt de overheid kunstinstellingen om meer eigen inkomsten te werven om zo minder afhankelijk te worden van overheidssubsidie.

Door vriend te worden van de Stadsschouwburg steunt u ons in onze ambities. Als blijk van waardering voor deze steun bieden wij u bepaalde privileges: u wordt als eerste geïnformeerd over nieuwe voorstellingen, u krijgt de  mogelijkheid om als eerste kaarten te bestellen en u ontmoet de programmeurs die u persoonlijk vertellen over bijzondere nieuwe voorstellingen die bij de schouwburg te zien zijn.

Lees hier meer over de ambitie van de Stadsschouwburg

Steun de stadsschouwburg:

Particulieren Bedrijven Stadsschouwburg bedankt