HOME

HOME
Genre:
Dans
Uitvoerenden:
Conny Janssen Danst

Met een avontuurlijk ensemble met zowel jonge als bekende dansers en live muzikanten op het toneel, zoekt Conny Janssen Danst naar het gevoel van ergens thuishoren.

MEER INFORMATIE

Conny Janssen maakt dansvoorstellingen die vaak gaan over de stad en zijn bewoners, of over mensen en hun herinneringen. Met dansers en live spelende muzikanten van allerlei pluimage op het toneel, in het theater en op locatie, zoals de Rotterdamse haven. Ze kreeg vele dansprijzen voor haar werk, dat op de internationale festivals te zien is.

Na voorstellingen als INSIDE OUT ("gelukzalige momenten", Het Parool) en het tweeluik I'M HERE & Álbum familiar ("om te janken zo mooi.", Live XS) tonen we haar nieuwe voorstelling Home, waarmee het gezelschap zijn 25-jarig jubileumjaar opent.

HOME gaat over het gevoel van gemeenschap, ergens bij horen, over mensen van diverse afkomst met verschillende smaken en voorkeuren. HOME stelt de vraag wat ‘thuis’ betekent. Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers - jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen met live muziek en speciaal voor de voorstelling nieuw gecomponeerd werk.

Randprogramma:

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u een voorbeschouwing bezoeken. De voorbeschouwing vindt plaats op het Marnixbordes, begint om 20.00 uur en duurt ca. 15 min.

HOMEportraits
“Wat betekent HOME, 'thuis' voor jou?” Dat vroeg filmmaker en danser Davide Bellotta aan de dansers uit de voorstelling. De antwoorden waren verrassend mooi en bieden een nadere kennismaking met de personen die je gewoonlijk alleen op het toneel ziet. Ze vroegen dan ook om meer dan alleen tekst. Bellotta nam vijf dansers mee naar hun meest comfortabele plek en kwam tot een exclusieve portrettenreeks. Een dans- en docufilm in één, met prachtige dansbeelden en diepgaande interviews. Mét muziek van Michel Banabila & Maarten Vos.

Deze (film)portretten worden gepresenteerd in de Pleinfoyer en zijn gratis toegankelijk, als u een kaartje heeft voor de voorstelling op 21 of 22 februari. De film duurt circa 30 min en wordt drie keer op een avond vertoond: om 19.15u, 19.45u en 22.00u.


Wilt u liever niet alleen gaan? Deze voorstelling wordt ook bezocht door Singles United.

“ De aandacht voor detail in Home is bewonderenswaardig en verrijkt de bewegingstaal. Die helderheid is een grote kracht. ” Theaterkrant
“ ...een intens troostrijke ervaring in een verwarrende tijd. ” Volkskrant
“ ...fascinerend door de subtiliteit waarmee zij alle individuen tegelijkertijd laat schitteren binnen het geheel. ” Theaterkrant