2666

2666
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Si vous pouviez lécher mon coeur / Julien Gosselin
Taal:
Frans (met Nederlandse boventiteling op 17, 18, 20 en 21 mei)

Indrukwekkend, opwindend en soms ruig: Frans theatertalent Julien Gosselin (Les Particules élémentaires) maakt een 10 uur durende theatermarathon die zich afspeelt in o.a. Mexico en Europa. “Een verbluffende theaterervaring" schreef de Volkskrant.

De losse delen op 17 en 18 mei zijn alleen gezamenlijk te koop. Om voor deze voorstellingen kaarten te kopen, klik op 'koop tickets' bij woensdag 17 mei.

MEER INFORMATIE

In 2015 haalden we de grote belofte van het Franse theater, Julien Gosselin, voor het eerst naar Nederland. We lieten de voorstelling zien waarmee hij het prestigieuze Festival van Avignon had overdonderd: Les Particules élémentaires, naar de beruchte roman van Michel Houellebecq. De voorstelling speelde hier voor volle zalen. "Elke scène verrast, ontroert en wordt vol overgave de zaal ingesmeten"', schreef Het Parool (*****).

Met zijn nieuwe productie 2666 (wereldpremière Avignon 2016) gaan we een stap verder in het ondersteunen van deze theatermaker en gaan we coproduceren. 2666, naar Roberto Bolaño's gelijknamige roman, die geldt als een meesterwerk van de hedendaagse Zuid-Amerikaanse literatuur. Gosselin kiest bewust voor hedendaagse teksten: "Ik heb zin in een theater dat een directe metafoor is voor de actualiteit." Gosselin neemt ons mee in een 10 uur durend theateravontuur, met 20 acteurs op het toneel, om zo recht te doen aan de complexiteit en veelomvattendheid van de roman. 

In Bolaño's vijfdelige roman komt een bont gezelschap aan personages voorbij. Een groep Europese geleerden op zoek naar een verdwenen Duitse schrijver, een professor die denkt dat hij Marcel Duchamp is, corrupte Mexicaanse agenten en een mysterieuze Duitse tiener die schrijver wil worden. Het boek praat over ontelbare dingen, zegt Gosselin, en neemt vele zijpaden, van de Tweede Wereldoorlog tot de films van Roberto Rodriguez.

Speelavonden
De voorstellingen speelt eenmaal als marathon van 10 uur en is ook te zien in twee losse delen van 5 uur op twee opeenvolgende avonden.

2666 is een internationale coproductie van Si vous pouviez lécher mon cœur, Le Phénix, Scène Nationale de Valenciennes, Théâtre National de Strasbourg, Odéon, Théâtre de l’Europe,  Festival d’Avignon, TNT - Théâtre national de Toulouse, MC2 : Grenoble, Stadsschouwburg Amsterdam
, La Filature Scène nationale de Mulhouse, Le Quartz, Scène nationale  de Brest. De voorstellingen in Amsterdam worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Ammodo.

Let op: de aanvangstijden zijn aangepast vergeleken met de tijden die eerder zijn aangekondigd, alle kaartkopers worden op de hoogte gebracht.

 

“ De enscenering van het boek 2666 van Roberto Bolaño heeft een verbluffende theaterervaring van pakweg twaalf uur als resultaat ” de Volkskrant
“ Gosselin en zijn team verbeelden dit alles op wonderschonen wijze ” de Volkskrant
“ Dermate indrukwekkend dat je als toeschouwer haast gelouterd en in trance de zaal uit loopt. ” de Volkskrant