Big Brother Awards

Big Brother Awards
Genre:
Expanding Theatre
Uitvoerenden:
Bits of Freedom

De Big Brother Awards balanceert op de grens tussen theater en prijzenceremonie. Tijdens een programma vol echte mensen, bizarre feiten en vlijmscherpe kritiek, worden de grofste privacyschenders van het afgelopen jaar in de schijnwerpers gezet. Big Brother is watching you, en voor één avond kijken we terug.

MEER INFORMATIE

Heet van de naald en hyperactueel, zo zal de omlijsting van de Big Brother Awards dit jaar zijn. Een groep schrijvers, muzikanten en acteurs laat zich inspireren door de allerlaatste ontwikkelingen op het gebied van privacywetgeving, AIVD-richtlijnen, patiëntendossiers, et cetera, en zorgt op die manier dat het nieuws van die ochtend nog diezelfde avond op het podium van de Stadsschouwburg te zien zal zijn. Reken op sketches, liedjes en een satirisch overzicht van alles wat het afgelopen jaar terecht tot ophef leidde, of onterecht werd genegeerd. Met Daan Windhorst, Oscar Kocken, Lotte Driessen, Mark Kraan, Jan Groenteman, Keez Groenteman, Aron Raams en Daniel Rose.

En natuurlijk reiken we vanavond ook drie prijzen uit. Hiermee willen we niet alleen de aandacht vestigen op de grote privacyinbreuken van het afgelopen jaar, maar ook op de positieve vooruitgang die er wordt geboekt. Stemmen op jouw 'favoriete' privacyschender? Doe het nu!

Big Brother Awards 2015 – foto door Harry Smittenberg (spherepictures.nl)

Tickets voor de Big Brother Awards kosten €25. Met dit bedrag helpt u de Big Brother Awards kostendekkend te maken. Wij willen echter niet dat de prijs een belemmering vormt voor uw aanwezigheid, daarom is er ook een gereduceerd tarief van €12,50.

De Big Brother Awards ontleent zijn naam aan de totalitaire, alziende leider ‘Big Brother’ uit de roman 1984 van George Orwell. De organisatie van de Nederlandse Big Brother Awards is in handen van Bits of Freedom, een onafhankelijke burgerrechtenbeweging die opkomt voor communicatievrijheid en privacy op internet. Elk jaar maken personen, bedrijven en overheden die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden door grove inbreuken op de privacy en vrijheid van burgers kans de Publieksprijs of Expertprijs mee naar huis te nemen. Bits of Freedom wil hiermee laten zien hoe het in het afgelopen jaar gesteld was met het recht op privacy in Nederland.