WorldTalks &Co

WorldTalks &Co
Genre:
Expanding Theatre
Uitvoerenden:
Stadsschouwburg Amsterdam / Amsterdam &Co / Rabobank Amsterdam

WorldTalks &Co is een maandelijkse talkshow met borrel. Of ook wel: de meest interessante vrijmibo van Amsterdam. Een plek om Amsterdammers met diverse achtergronden en een internationale blik te ontmoeten. En om stil te staan bij brandende kwesties die de wereld bezighouden. Met speciale gasten en een live verbinding met het buitenland.

De toegang is gratis, graag wel aanmelden via de aanmeldknop.

MEER INFORMATIE

WorldTalks &Co #6: Modern Family
Meer dan de helft van de huishoudens in Amsterdam bestaat uit één persoon. Twintigers en dertigers wonen vaker en langer alleen, vijftigers scheiden makkelijker, ouderen verliezen hun partner. Maar een stad vol individuen betekent niet dat behoefte aan op zijn minst een soort familie verdwijnt. Dus zoeken mensen elkaar meer en meer online op, in cafés, in woongroepen en op andere plekken in de stad.

Wat betekent verregaande individualisering voor Amsterdam, en voor onze samenleving in het geheel? Betekent meer alleen zijn ook minder betrokken bij elkaar? In deze kerst-editie van WorldTalks &Co gaan we op zoek naar nieuwe vormen van samenleven en de families van 2017.

Programma:

Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond en oud-Tweede Kamerlid voor D66, draagt een column voor over de familie van 2017.

Moderator Maurice Seleky gaat in gesprek met:
Barbara Gemin, oprichter van Ziekenboeg Amsterdam, de plek waar alleenstaande Amsterdammers bij ziekte een kopje soep of een fruitmand aan een betrokken buurtgenoot kunnen vragen.
Maartje Duin, journaliste en radiomaker, en voorheen lijsttrekker van de fictieve Single Issue Partij, die opkomt voor de belangen van alleenstaanden.
Christiaan Fruneaux, futuroloog en oprichter van Monnik, een bureau dat onderzoekt hoe technologische en sociale ontwikkelingen onze wereld vormen.

WorldTalks &Co, een maandelijkse talkshow met borrel, bespreekt brandende kwesties die de stad en de wereld bezighouden. Iedere editie draait om een actueel thema en is gevuld met een kleurrijk gezelschap gasten, een live verbinding met het buitenland en een publiek van betrokken Amsterdammers, en wordt afgesloten met een feestelijke borrel. Daarmee is WorldTalks &Co de ideale ontmoetingsplek voor alle Amsterdammers die met een open blik in het leven staan.