Untitled, 2017

Untitled, 2017
Genre:
Toneel / Muziektheater
Uitvoerenden:
Nineties Productions / Paradiso Melkweg Productiehuis / Anne Maike Mertens

“Hello everybody, welcome! This is a show, this is a party that could also be a political party. We will present to you the past, the present and the future. We’ve got some interesting guests, ‘cause it wouldn’t be a party without any. And you’re the audience, but you’re also not the audience. You’re our guests and therefore you are the party. Grab a beer & sing along!”

MEER INFORMATIE

Tune in bij Untitled, 2017. Theater en een tv-show ineen, een concert en een feestje, live op verschillende locaties door het land. De voorstelling is een eigentijdse interpretatie van TV Party, een ongescripte en ongestructureerde tvshow uit de jaren tachtig in New York. Als tegenhanger van de media en politiek van die tijd, nodigde de show kunstenaars en ondernemers uit die ruimte gaven aan elkaar en aan alles wat nog niet af was. Verwacht in onze versie performances, muzikale acts, live videobeelden, meeslepende verhalen, de terugkeer van jeugdhelden, een art race, community-drift en filosofische kaders. Een kakofonische en muzikale poging het onverenigbare te verenigen.

Untitled, 2017 wordt gespeeld door Annelinde Bruijs, Lucas Kramer, Marius Mensink en Yannick Noomen, en is de vierde voorstelling van Nineties Productions, bestaande uit Anne Maike Mertens, Yannick Noomen en Floor Houwink ten Cate. Eerder maakten zij We Are Here (2016), Naar Bukowski (2015) en Nineties: Live Your Life Like a Rave Machine (2013). Untitled, 2017 vormt het startschot van het stadsnomadisch bestaan van Nineties Productions. In de aankomende tijd zal Nineties niet alleen in de theaters, maar vooral daarbuiten op onverwachte plekken opduiken en spelen.

Met Untitled, 2017 moedigt Nineties het publiek aan iets anders te doen dan de schouders op te halen. Om juist in deze ingewikkelde tijd toch stelling te nemen en om niet bang te zijn deze later weer aan te moeten passen. Samen met het publiek proberen we de wereld van nu te duiden en koers te bepalen. 

Deze voorstelling speelt niet in de Stadsschouwburg maar op locatie in Vriend van Bavink, WOW en in Atelier. De kaartverkoop gaat wel via de website van de Stadsschouwburg.