FAQ-Room

Brandstichter 2017: Rimini Protokoll
FAQ-Room
Genre:
Toneel
Serie en/of festival:
Brandstichter 2017: Rimini Protokoll
Uitvoerenden:
Brandstichter / Rimini Protokoll

Tijdens Brandstichter 2017 is er een uitgebreid (B)randprogramma. Onderdeel hiervan is de FAQ-Room. In de SSBA Salon richten we net als tijdens de vorige Brandhaarden een ruimte in, waar u welkom bent voor een (gratis) verdiepend programma.

MEER INFORMATIE

'FAQ' staat voor 'Frequently Asked Questions'. Onze FAQ-Room is een plek waar u uw prangende vragen kunt stellen, maar ook rustig met een drankje achterover kunt leunen om u te laten informeren over politieke, sociale en filosofische thema's uit de actualiteit en die soms nauw aansluiten bij de thematieken uit de voorstellingen van Rimini Protokoll. De antwoorden (of meer stof voor discussie) komen in de vorm van vertoningen en registraties van Rimini Protokoll-voorstellingen, gesprekken met deskundigen en documentaires.

De FAQ-Rooms zijn gratis te bezoeken en u kunt tijdens de programma's in- en uitlopen. U mag gerust een hapje of drankje vanuit Café|Brasserie Stadsschouwburg Amsterdam meenemen in de FAQ-Room. Aanmelden is niet nodig.

FAQ-Room 1: De Festivalaftrap
di 7 februari, 19.00-19.45 uur (taal: Engels)
Hein Janssen (theaterredacteur van de Volkskrant) blikt samen met programmeur René van der Pluijm, Helgard Haug en Stefan Kaegi (Rimini Protokoll) vooruit op 13 dagen festival.

FAQ-Room 2: Mein Kampf onder de loep
wo 8 februari, 19.00-19.45 uur (taal: Engels)
Een gesprek met ervaringsdeskundigen over dat veelbesproken boek. Historicus Ewoud Kieft en ook Rimini's Helgard Haug schuiven aan, journalist Joost Ramaer (Groene Amsterdammer, NRC Handelsblad) is moderator. Taal: Engels.

FAQ-Room 3: Interactive performance design

do 9 februari, 19.30-20.00 uur (taal: Engels)
Veel van de voorstellingen van Rimini Protokoll bevatten spel-elementen. Joost Ramaer gaat dieper in op dit aspect met specialisten uit het vakgebied. Marieke Nooren is creatief producent van WildVreemd, The Smartphone Orchestra en Coördinator Lectoraat Performatieve Maakprocessen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Joris Weijdom is mixed media researcher en docent Interactive Performance Design, ook aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De leden van Rimini Protokoll schuiven ook aan. Let the game begin! 

FAQ-Room 4: Documentaire Shooting Ourselves
vr 10 februari, 17.30-19.00 uur (taal: Engels + Nederlandse ondertiteling)
Vertoning van de documentaire Shooting Ourselves. Een film van Christine Cynn over de vele aspecten van wapenhandel, gebaseerd op Situation Rooms van Rimini Protokoll.

FAQ-Room 5: Nalatenschap
za 11 februari, 13.30-14.15 uur (taal: Nederlands)
(let op: editie op locatie - Westergasfabriek/Machinegebouw)
Hanneke Groenteman gaat in gesprek met Bert Keizer (publicist van o.m. Tumult bij de uitgang en Vroeger waren we onsterfelijk) over nalatenschap.

FAQ-Room 6: Home Visit Europe
zo 12 februari, 19.30-20.15 uur (taal: Engels)
Vertoning van Home Visit Europe. Een registratie van de voorstelling van Rimini Protokoll. Grote ideeën werden zelden zo intiem gepresenteerd. Hoeveel Europa schuilt er in elk van ons?

FAQ-Room 7: Ethiek in de Gezondheidszorg
ma 13 februari, 18.30-19.15 uur (taal: Engels)
Samen met Dick Willems, hoogleraar medische ethiek, en maker Daniel Wetzel gaan we, onder leiding van Joost Ramaer, op zoek naar de menselijkheid in de zorg.

FAQ-Room 8: Politiek en zorg
di 14 februari, 18.30-19.15 uur (taal: Engels)
Zorg is één van de hete hangijzers in de opmars naar de Tweede Kamerverkiezingen. Joost Ramaer gaat in gesprek met Femke Roosma, woordvoerder zorg voor GroenLinks Amsterdam, en maker Daniel Wetzel.

FAQ-Room 9: Klimaatverandering en theater
wo 15 februari, 19.00-20.00 uur (taal: Duits + Engelse ondertiteling)
Vertoning van Welt-Klimakonferenz. Een registratie van de voorstelling van Rimini Protokoll; een simulatie van een klimaatconferentie.

FAQ-Room 10: How can I help you?
do 16 februari, 17.30-18.30 uur (taal: Engels)
Rimini Protokoll maakte Call Cutta in a Box over de callcenters in Calcutta. In deze documentaire kom je tot het besef dat jij en de callcentermedewerkers de hoofdrolspelers zijn van de voorstelling die Rimini Protokoll maakte. Taal: Engels.

FAQ-Room 11: De Soundtrack van de Stad
vr 17 februari, 19.00-20.00 uur (taal: Engels)
De audiowandeling Remote X van Rimini Protokoll heeft inmiddels vele straten, parkeerplaatsen en achtertuinen in diverse steden een soundtrack gegeven. In deze film krijgt u een indruk van dit bijzondere project.

FAQ-Room 12: Blik op de snelst groeiende economieën ter wereld
za 18 februari, 17.30-20.00 uur (taal: meertalig + Engelse ondertiteling)
Volgens zakenbank Goldman Sachs zal Nigeria in 2050 tiende staan op de ranglijst van grootste economieën. In Lagos Business Angels onderzocht Rimini Protokoll deze ontwikkeling en liet vijf Nigeriaanse zakenmensen hun Europese tegenhanger ontmoeten. U ziet een uitgebreid filmverslag van dit project.

FAQ-Room 13: Terug- én vooruitblik
zo 19 februari, 16.00-16.30 uur (taal: Nederlands)
Met programmeur René van der Pluijm blikken we, onder leiding van Constant Meijers, terug op bijna twee weken festival. Én u hoort als eerste wie we te gast hebben tijdens Brandhaarden 2018.