AmsterdamDans: Viewture

AmsterdamDans: Viewture
Genre:
Dans
Uitvoerenden:
Dansgroep Amsterdam e.a.
MEER INFORMATIE
Welkom bij de eerste editie van het nieuwe festival AmsterdamDans in de Stadsschouwburg Amsterdam en Theater Bellevue. Choreografen, dansgezelschappen en dansstudenten laten zien wat Amsterdam als dansstad te bieden heeft. De voorstellingen in de Stadsschouwburg en Bellevue zijn op één avond te combineren. In de Stadsschouwburg presenteert AmsterdamDans MIXXX1 (ma 20 september) en de première van Viewture (di 21 en wo 22 september).
Viewture werpt een blik op de toekomst en biedt een podium aan choreografisch talent. Dit jaar zijn dat White Horse en Giulia Mureddu.

White Horse (Chris Leuenberger, Lea Martini en Julia Jadkowski) maakt een nieuwe versie van TRIP (winnaar van de ITs choreography Award 2007). Giulia Mureddu (o.a. Danswerkplaats Amsterdam en Dansgroep Krisztina de Châtel) creëert een nieuw werk: Intermezzo.

Meer AmsterdamDans: presentaties masterclasses
Op ma 20 en di 21 september geven choreografen van verschillende Amsterdamse dansgezelschappen (o.a. Anouk van Dijk, Marco Gerris en Itzik Galili) masterclasses aan dansstudenten. in de foyers van de Stadsschouwburg. Tussen 18.00 en 20.30 uur kunt u (gratis) een kijkje komen nemen.

Op wo 22 september is 5 o'clock class te zien, een stuk van Krisztina de Châtel voor de jongeren van de 5 o'clock class van de Theaterschool. 5 o'clock class is te zien om 19.00 uur in de Nieuwe Foyer, voorafgaand aan de première van Viewture (enkel toegankelijk met een kaartje voor Vieuwture).

Let op: na het verschijnen van de seizoensbrochure is de première op woensdag 22 september vervroegd naar 20.00 uur