Macbeth

Macbeth
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
HF / Toneelgroep Amsterdam / Johan Simons
MEER INFORMATIE
Alle voorstelling in Juni zijn nagenoeg uitverkocht. Klik hier om nu al uw kaarten te boeken voor aug-okt-nov 2012: http://goo.gl/motik

Johan Simons regisseert één van Shakespeare's grote tragedies
Johan Simons, intendant van de Münchner Kammerspiele, regisseert bij Toneelgroep Amsterdam één van Shakespeares grote tragedies. Fedja van Huêt speelt de titelrol.

Macbeth is Shakespeares kortste en bloederigste tragedie. Verteerd door ambitie en aangezet door zijn vrouw (Chris Nietvelt), doodt Macbeth de koning en neemt bezit van de troon. Hij wordt een tirannieke heerser, overmand door angst en schuldgevoel. Hij is verplicht om nog meer te doden, om zichzelf te beschermen tegen ontmaskering.

Voor regisseur Johan Simons is Macbeth een studie van het geweld. Geen psychologische studie, maar een genetische. Het geweld komt niet van buiten, maar is in de mens zelf als mogelijkheid geprogrammeerd - net als het goede.

Simons geldt als een van de belangrijkste theatermakers van Europa. Als intendant van de Münchner Kammerspiele is hij de eerste Nederlander die de hoogste functie in een Duits theaterhuis bekleedt. Macbeth gaat in juni 2012 in première en is dit seizoen exclusief in de Stadsschouwburg te zien.

Er is op vr 15 juni een nagesprek. Ook is de voorstelling op deze datum boventiteld in het Engels.