De Prooi

De Prooi
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Het Nationale Toneel / Johan Doesburg
MEER INFORMATIE
De voorstellingen op 23 en 24 april zijn uitverkocht. Er zijn vier extra voorstellingen bijgeboekt op 5, 6, 19 en 20 mei

'De Prooi' is geïnspireerd op het succesvolle boek van onderzoeksjournalist Jeroen Smit over de ondergang van ABN Amro. Met Mark Rietman in de rol van Rijkman Groenink brengt het Nationale Toneel het verhaal als een hedendaags koningsdrama.
Wanneer in het najaar van 2008 het financiële systeem in elkaar stort, liggen in de puinhopen ook de restanten van het eens zo fiere ABN Amro. In de stofwolken struikelt een man, als aangeschoten wild. Met miljoenen op zak beweert hij er alles aan te hebben gedaan om De bank te redden. Maar is dat zo?

In je eentje maar niet alleen?
De voorstelling van 19 mei kan je ook bezoeken met Singles United via http://bit.ly/I6egvh

Mathijs Bouman, Financieel Dagblad - beurscommentator RTLZ
De Prooi vertelt ons hoe besmettelijk hebzucht is en hoe dat een gezonde economie kapot kan maken. Dat wil ik zeker zien bij het Nationale Toneel!

Prof. dr. Mijntje Lückerath-Rovers, Hoogleraar Corporate Governance Nyenrode Business Universiteit
Jeroen Smit gaf in De Prooi inzicht in de cultuur in de bestuurskamer van ABN AMRO en is (nog steeds) een waardevolle aanvulling op de theorievorming rondom Corporate Governance. Het verhaal spreekt zo tot de verbeelding dat de voorstelling van het Nationale Toneel een must-see is voor iedereen met een interesse in goed ondernemingsbestuur.

Dr. Kilian W. Wawoe, oud senior personeelsadviseur van ABN AMRO
De Prooi is nog steeds actueel, omdat er sinds de val van ABN-AMRO niets wezenlijks is veranderd in de banksector.