Koninginnenacht

Koninginnenacht
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Het Nationale Toneel / Franz Wittenbrink
MEER INFORMATIE
De nacht voor Koninginnedag; de mensen dolen met hun koopwaar door de stad en overal op de stoepen verschijnt het woordje 'bezet'. Deze setting koos de internationaal vermaarde regisseur Franz Wittenbrink voor zijn Nederlandse debuut. Wittenbrink trekt met zijn prachtig gezongen voorstellingen avond aan avond volle zalen. In Duitsland wist hij de harten van meer dan 1 miljoen bezoekers te veroveren.
De Nederlandse liederenavond, Koninginnenacht, laat ons zien welke verhalen er eigenlijk achter deze mensen en hun koopwaar zitten. Personages, die we op de een of andere manier uit onze samenleving kennen, zingen over hun leven vol verlangens, hun tragiek, dromen, conflicten en idealen.

Deze bitterzoete avond over Nederlands bekendste nacht, met de acteurs in een onverwachte zangrol, is een aaneenschakeling van bekende nummers. Soms opnieuw gearrangeerd, soms van een nieuwe tekst voorzien. Door de manier waarop deze volksliederen, kinderliederen, popsongs en chansons met elkaar zijn gecombineerd, worden kleine verhalen over onszelf verteld…en krijgen we een geheel andere kijk op koninginnenacht.