Flow my tears

Flow my tears
Genre:
Muziektheater
Uitvoerenden:
Veenfabriek / Wunderbaum / Paul Koek
MEER INFORMATIE
Bekijk hier het fragment uit Opium TV: http://bit.ly/flowmytears

De prachtige muziek van de 16e-eeuwse componist John Dowland vormt het uitgangspunt voor Flow My Tears met Jeroen Willems (Louis d'Or 2004, Gouden Kalf 2010) en Marleen Scholten (theatergroep Wunderbaum en TV-serie Overspel).

De Veenfabriek neemt elk seizoen een leidend thema als uitgangspunt voor al haar voorstellingen. Dit seizoen staat de vraag centraal in hoeverre het nog nodig is te geloven in de samenleving. Flow My Tears is een van de voorstellingen die zich op een muzikale en poëtische manier naar dit thema richt.

Een man en een vrouw met een verleden trekken rond met een band. Samen brengen ze muziek van John Dowland. Uitgedost als Ojibwe-Indianen. Tijdens een optreden ergens halverwege de tour laat een onderhuidse spanning tussen enkele groepsleden zich niet langer verbergen. Kwekwekibiness ergert zich in toenemende mate aan het individualisme van de klavecimbelspelende Engel Frans. De boog kan altijd gespannen staan. Vernietiging dreigt. Maar zij is er ook nog. De vrouw van Kwekwekibiness. De amazone die in hun verleden de strijd tegen zijn alcoholisme aanvoerde. In haar dromen ontmoet ze de ander-dan-menselijken, en ze heeft hen iets beloofd. Ze wil blijven. Alles is gemaakt van tranen, maar haar liefde is een rots.

Van de Veenfabriek is in 2012 ook Medea (14 feb) en Drei Schwestern (17 mei) te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam. Flow my tears is een coproductie van de Veenfabriek en Wunderbaum.