Husbands

Husbands
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Toneelgroep Amsterdam / Ivo van Hove
MEER INFORMATIE
Ivo van Hove regisseert een 'eerste liefde', Cassavetes' Husbands
Husbands is gebaseerd op de gelijknamige film van John Cassavetes uit 1970. Eerder regisseerde Ivo van Hove al twee andere films van de Amerikaanse cineast, Opening Night en Koppen (Faces), maar Husbands is zijn eerste liefde.
Drie vrienden, Gus (Barry Atsma), Harry (Hans Kesting) en Archie (Roeland Fernhout) ontmoeten elkaar op de begrafenis van een gemeenschappelijke jeugdvriend. Hals over kop beslissen ze om er samen een viertal dagen op uit trekken, zonder vrouwen en kinderen, zonder verplichtingen. Het wordt een losgeslagen trip waarop ze alles willen doen wat God de brave burger verboden heeft. Op de achtergrond sluimert hun doodsangst en het besef van drie garages, vijf kinderen en twee echtgenotes.

Na de wereldpremière in het Théâtre National de Bretagne maakt Husbands een internationale tournee. In Nederland is het stuk alleen te zien in de Stadsschouwburg. Husbands beleeft zijn Nederlandse première op 18 april 2012.

'Ivo van Hove ensceneert een gedurfde Husbands' Le Figaro
'Husbands is een gevaarlijke onderneming, met goed gevolg.' Knack
'Ivo van Hove maakt indruk met zijn fantastische acteurs' La Libre Belgique

Er is een sterren kijken met Huub van der Lubbe op di 8 mei, een inleiding op wo 9 mei en een nagesprek op vr 20 april en vr 11 mei.
De voorstelling wordt in het Engels boventiteld op do 19 april en do 10 mei.