Drei Schwestern

Drei Schwestern
Genre:
Muziektheater
Uitvoerenden:
Veenfabriek / Schauspielhaus Bochum / Paul Koek
MEER INFORMATIE
Helaas is de voorstelling wegens productionele redenen komen te vervallen. Zij die al kaarten hebben gekocht krijgen bericht.

Na Candide (2010) regisseert Paul Koek, artistiek leider van de Veenfabriek, de tweede coproductie met het Duitse Schauspielhaus Bochum. Drei Schwestern (Drie Zusters) is een muziektheatervoorstelling gebaseerd op het bekende stuk van de Russische schrijver Tsjechov.

Ze wonen in de provincie, drie zussen en hun broer, en dromen van de grote stad. Een plek waar alles beter is, waar echt geleefd wordt. Moskou! Anton Tsjechovs Drei Schwestern is één van de grote Russische toneelklassiekers. Op meesterlijke wijze schetst hij een portret van mensen die niet in staat zijn om hun leven richting te geven. De wereld verandert, maar zij staan stil. Ze dromen van grootse daden en hunkeren naar de liefde. Maar ze doen niets.

Paul Koek leidde jarenlang samen met Johan Simons het gezelschap Hollandia. In 2005 richtte Koek de Veenfabriek op, een platform voor muziektheater in Leiden. Het gezelschap timmert stevig aan de weg, met spraakmakende kleine en grote muzikale producties, van Leiden tot New York, op locatie, in de theaters en musea.

Van de Veenfabriek waren dit seizoen ook Orfeo naar Monteverdi, Flow my tears en Medea te zien.