Donkere Kamer (brandhaarden)

Donkere Kamer (brandhaarden)
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Münchner Kammerspiele / Dries Verhoeven
Op zondag 27 mei is er na de voorstelling van 20.00 uur aansluitend een nagesprek met de makers.
MEER INFORMATIE
Dries Verhoeven heeft veel succes met zijn eigenzinnige vorm van theater, waarin realiteit en performance naadloos in elkaar overlopen. Zo werd de voorstelling U bevindt zich hier in 2008 geselecteerd voor het Nederlandse theaterfestival. Op uitnodiging van Johan Simons maakte hij een theatrale installatie met blinde performers bij de Münchner Kammerspiele: Dunkelkammer, de blinde vlekken van een ziend publiek blootgelegd. Het is voor het eerst dat een voorstelling van Verhoeven in de Stadsschouwburg te zien is.

In samenwerking met zes blinde performers maakte Dries Verhoeven Dunkelkammer, een voorstelling over onze zoektocht naar intimiteit, en de mate waarin onze ogen ons daarbij beïnvloeden. Met een panoramacamera filmen de blinden de binnenstad van Amsterdam, en tonen dit vervolgens aan het publiek. Toeschouwers zitten in een caleidoscopische ruimte en zien de alledaagse wereld zoals die door de performers wordt waargenomen.
De blinde performers proberen grip te krijgen op de wereld om hun heen, maar bezitten daar niet altijd de middelen voor. In een indringende voorstelling breekt Dries Verhoeven een lans voor de tastende mens.

"De verbluffende inzichten van de blinde spelers... tonen dat de menselijke waarneming meer is dan de som van alles wat we met onze zintuigen ontvangen. Liefdevol ontbranden de performers de lichten in de hoofden van het publiek." (Münchner Abendzeitung)

Nederlands/Engels gesproken, geen boventiteling

Dunkelkammer is een coproductie van de Münchner Kammerspiele en Dries Verhoeven in Nederlandse coproductie met Festival aan de Werf en de Stadsschouwburg Amsterdam.
Het programma Brandhaarden is een productie van de Stadsschouwburg Amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, het Goethe Instituut, de Gemeente Amsterdam, de Stadt München en de Duitse ambassade.