Programma A, Miller, Lee, van Manen en Kylián

Programma A, Miller, Lee, van Manen en Kylián
Genre:
Dans
Uitvoerenden:
Nederlands Dans Theater 2
Inclusief inleiding door danswetenschapper en -journalist Jacq. Algra op zondag 25 november van 19.45 tot 20.15 uur. Gratis toegankelijk
MEER INFORMATIE
In dit programma worden u en de jonge dansers van NDT 2 verwend met twee krachtige balletten uit het repertoire van NDT's maestro's Jirí Kylián en Hans van Manen. Maar u ziet ook twee wereldpremières in compleet andere stijlen, van minder bekende dansmakers.

In 'Sleepless' ruimt Jirí Kylián een belangrijke plaats in voor het decor. Een kunststof achterwand creëert illusies en fantasie. Kyliáns componist Dirk Haubrich maakte voor dit ballet een bewerking van het langzame deel van het 'Adagio en Rondo KV 617' van Mozart.

Het dynamische kwartet 'Simple Things' werd in 2001 door Hans van Manen gemaakt voor NDT 2. Van Manen toont zich met dit ballet een meester van de eenvoud. "Met Van Manens helderheid en muzikaliteit, en de ongelofelijke lichtheid en kracht van de NDT 2-dansers, is dit verhaal niet mis te verstaan", schreef de Volkskrant. Andrea Miller en Douglas Lee maken voor het eerst werk voor NDT.