To be or not to be

To be or not to be
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Het Zuidelijk Toneel / Gijs de Lange
De foyervoorstelling To be there or to be here die simultaan in de pleinfoyer zou spelen is komen te vervallen.
MEER INFORMATIE
Op woensdag 22 mei geeft Ellen ten Damme een exclusief mini-concert na de voorstelling

Genomineerd voor de Toneel Publieksprijs! Info: http://goo.gl/jvaZh

Theaterspektakel over helden tegen wil en dank.
Het Zuidelijk Toneel brengt zeven krachtige theaterpersoonlijkheden bij elkaar voor zijn derde Theaterspektakel. Uitgangspunt is de komische film To be or not to be van Ernst Lubitsch uit 1942.

Een Pools theatergezelschap raakt in 1939 tegen wil en dank betrokken bij het verzet. Ze willen het groots aanpakken. Wie speelt de verzetsheld? Of wie is de beste verzetsheld? En wie heeft de mooiste rol? That's the question. Met hun acteertalent als wapen, bluffen en improviseren zij zich een weg door de oorlog, in een spektakelstuk over de spanning tussen de Grote Gebeurtenissen uit de Wereldgeschiedenis en de kleinheid van ons persoonlijke leven. In dat spanningsveld valt verrassend veel te lachen.

Regisseur Gijs de Lange pakt groots uit met het decor. Hij plaatst de spelers in een enorme, enigszins gammele toneelmachinerie uit de jaren dertig, waarmee de illusies van het theater worden opgebouwd en in een handomdraai weer afgebroken. 'To be or not to be' wordt daarmee ook een liefdevolle ode aan het theatervak.

Het is een onalledaagse mengeling van variété, stand-up comedy, toneel, zang en dans geworden, in een oogverblindend decor. AD
Niet gelikt of gladjes. Wel sympathiek, vakkundig amusement. De Volkskrant
Een doos in een doos in een doos, met daaromheen een feestelijke strik. De Telegraaf

Volg de cast op: http://www.facebook.com/hetzuidelijktoneel

Let op: de voorstelling duurt tot ca. 22.55 uur (een half uur langer dan oorspronkelijk vermeld).