Romeinse Tragedies

Romeinse Tragedies
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Toneelgroep Amsterdam / Ivo van Hove
MEER INFORMATIE
Begin februari kon het publiek beslissen welke voorstelling TA volgend seizoen zou moeten hernemen. Met 22% van de 782 uitgebrachte stemmen werd Romeinse tragedies als uitgesproken favoriet verkozen.

Regisseur Ivo van Hove bewerkte de Romeinse tragedies van Shakespeare tot een doorlopende voorstelling over het mediaspektakel dat politiek heet. In elk van de drie stukken, Coriolanus, Julius Caesar en Antonius & Cleopatra, ontdekken de titelhelden dat de tol van roem en macht veel hoger is dan ze konden vermoeden. Hun levens, hun keuzes en hun verdriet worden verslagen als breaking news. "Een toneelbelevenis zonder weerga, het theater van de toekomst; inventief, zinnenprikkelend, technisch hoogstaand, dicht op de huid. Een voorstelling die nu al legendarisch mag heten.", schreef Elsevier. Chris Nietvelt won voor haar rol als Cleopatra de Theo d'Or.

Romeinse Tragedies (2007) is een bijna zes uur-durende marathon. Het publiek kan tijdens de voorstelling vrij in- en uitlopen. Er is ook gedacht aan hongerige (en dorstige) magen. U kunt tijdens de voorstelling op het podium eten en drinken kopen.

"Magistrale krachttoer van Van Hove, (…) één van zijn indrukwekkendste voorstellingen." (Het Parool)

"Zes uur Shakespeariaanse taalpracht in NOVA-sfeer. Volstrekt ongekunsteld verstrekt een flitsende, eigentijdse vormgeving een inhoud die zo oud is als de weg naar Rome." (Algemeen Dagblad)