Na de repetitie / Persona

Na de repetitie / Persona
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Toneelgroep Amsterdam / Ivo van Hove
Inleiding: 15 mei (19.15 uur)
Nagesprek: 17 mei
Deze voorstelling dingt mee naar de Toneel Publieksprijs.
MEER INFORMATIE
Genomineerd voor de Toneel Publieksprijs! Info: http://goo.gl/YyqQE

'Ivo Van Hove vertaalt het werk van Ingmar Bergman naar een indrukwekkende dubbelopvoering' - 5 sterren - De Morgen
'Schrijnend, levensecht theater' - 5 sterren - De Volkskrant
'Boeiend tweeluik over de rol van de kunst' - 4 sterren - Theaterkrant

Na zijn succesvolle ensceneringen van 'Scènes uit een huwelijk' (2005) en 'Kreten en gefluister' (2009) regisseert Ivo van Hove opnieuw twee teksten van Ingmar Bergman. U krijgt twee voorstellingen te zien, waarin de fragiele grenzen tussen verbeelding en werkelijkheid en die tussen ziekte en normaliteit worden opgezocht. Zoals altijd doet Bergman dit op persoonlijke en menselijke wijze, glashard en liefdevol tegelijk.

In 'Na de repetitie' maken we kennis met Henrik Vogler, die 'Droomspel' van Strindberg regisseert. Na de repetitie treft hij de jonge en ambitieuze hoofdrolspeelster Anna. Ze praten over het stuk en over het leven en de prominente plaats die de leugen daarin bekleedt. Wanneer Henrik herinneringen ophaalt aan Anna's overleden moeder Rakel - met wie hij een overspelige relatie had - verschijnt ze ineens ten tonele, als een spookbeeld uit het verleden.

In 'Persona' stopt Elisabet Vogler, een gevierd actrice, tijdens een opvoering met spreken en trekt zich terug in een bastion van stilzwijgen. De jonge verpleegster Alma probeert Elisabet weer tot leven te verleiden.

Anders dan eerder aangekondingd, zal deze voorstelling op de reguliere tijd beginnen.
English surtitles on thu feb 7 and may 16