Angels in America

Angels in America
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Toneelgroep Amsterdam / Ivo van Hove
MEER INFORMATIE
Ivo van Hove regisseerde Angels in America van Tony Kushner, een theatraal tweeluik over liefde, angst en hoop in New York tijdens de jaren tachtig. Het stuk speelt al jarenlang voor bomvolle zalen. Kushner kreeg er de Pulitzer Prize voor. Hans Kesting won de Louis d'Or voor zijn rol van Roy Cohn.

Angels in America is een mozaïek van verschillende levensverhalen. Vroeger of later kruisen alle personages elkaars pad. We volgen Louis, die zijn vriend Prior in de steek laat, uit angst voor de verwoestende werking van het mysterieuze, nieuwe aidsvirus. Elders in Manhattan loopt het huwelijk van het Mormonenechtpaar Joe en Harper Pitt op de klippen. Intussen valt ook de machtige ultrarechtse advocaat Roy Cohn ten prooi aan het virus. De angsten van de personages vinden een uitweg in een stortvloed aan dromen, hallucinaties en leugens.

"Toneelgroep Amsterdam brengt hier vijf uur lang hartbrekend toneel, waarover je je nog tijden kunt verwonderen.", schreef Het Parool. NRC Handelsblad sprak van het "hoogtepunt van het theaterseizoen." En de Volkskrant: "Zelden heeft dit ensemble zo gedreven, bijna bezeten toneelspel laten zien."

Tijdens de pauze van 45 minuten is er gelegenheid tot eten, er zijn broodjes te koop in de foyer en Stanislavski serveert een eenvoudig menu.

English surtitles on thu feb 21 and feb 28
Deze voorstellling hoort bij de serie http://www.stadsschouwburgamsterdam.nl/successen