Hier is... De Gids!

Hier is... De Gids!
Genre:
Expanding Theatre
Uitvoerenden:
De Gids
MEER INFORMATIE
Live editie van De Gids in de Stadsschouwburg

De Gids, het oudste literaire tijdschrift van Nederland, bestaat 175 jaar en nodigt uit voor een feestelijke avond vol inspirerende gesprekken over wetenschap, engagement, literatuur en poëzie. In alle hoeken van de Stadsschouwburg, met muziek, een glaasje en gelegenheid tot dans.
Gastheer is Adriaan van Dis.

Op het programma:

Poëzie in woord en beeld door dichters K. Michel, Anneke Brassinga en Han van der Vegt.

Verjaardagstiraden door Groene-hoofdredacteur Xandra Schutte, domheidsdeskundige Matthijs van Boxsel en columniste Karin Spaink.

Het digitale Gids archief met verbluffende bezoekerscijfers en statistieken, gepresenteerd door Neerlandicus René van Stipriaan.

De lancering van het eerste literaire Gids-game Victory Boogie Woogie door schrijver Dirk van Weelden en beeldend kunstenaar Dirk Vis.

De favoriete Gids-artikelelen van voedseldeskundige Louise O. Fresco, historicus Willem Otterspeer en bioloog Tijs Goldschmidt.

Presentatie van het jubileumnummer bij 175 jaar Gids door Classicus Piet Gerbrandy, historicus Remieg Aerts en taalkundige Ewoud Sanders.

Een heuse feestrede door socioloog Abram de Swaan.

En Paulien Cornelisse die de avond afsluit met een analyse van de taal der intellectuelen.

Gids-hoofdredacteur Annet Mooij zit de hele avond voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en suggesties voor De Gids in ontvangst te nemen.

Een avond om niet te missen.


Met steun van Stichting AMMODO en de Turing Foundation