Don Juan

Don Juan
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Noord Nederlands Toneel / Dana Nechushtan
MEER INFORMATIE
"Vrij spel voor ladykiller in 'Don Juan" (NRC, 3 oktober)

Vier sterren van de Volkskrant, drie sterren van het NRC - de pers is vol lof over de NNT-productie Don Juan.

De Volkskrant spreekt van een "strakke regie" met "swingende verrassingen en goed voor de tongriem geschreven personages". Het NRC heeft het over een "enerverende, wervelende voorstelling". Klik voor recensies en meer op het tabblad 'In de media'.

Het verhaal:
Trouw is goed voor dwazen, iedere schoonheid heeft het recht ons te bekoren. Lees hier het levensmotto van Don Juan, de sympathieke schurk uit de scherpe komedie van Molière. Hij is de hartverwarmende vrijbuiter die buiten alle regels treedt en onstuitbaar van de ene liefdesverovering naar de andere snelt. Niet om de liefde, maar om de verovering. Hij steekt consequent de draak met de burgerlijke, valse moraal en dat stuit natuurlijk op weerstand. Maar iedere keer als een van zijn veroveringen excuus verlangt, volgt hij compromisloos zijn hedonistische principes en weigert zich aan te passen aan het leugenachtige.

Het Noord Nederlands Toneel vrijbuit een paar uur met hem mee; lachend, hopend, levend en misschien wel met enige spijt. De groep bewerkt Don Juan tot een bewegelijk feest, een komedie met zijn onstuitbare levenslust als motor. Leef het leven in al zijn mogelijkheden. Zoals Nelson Mandela ooit zei: 'Schitter en geef met die schittering permissie aan de anderen om hetzelfde te doen.'

Ko van den Bosch (de knecht in de voorstelling) houdt een blog bij waarin hij schrijft over de repetities en een kijkje achter de schermen geeft: http://noordnederlandstoneel.blogspot.nl

Inclusief interview met regisseur Dana Nechushtan o.l.v. Marco Pesch om 19.45 uur (gratis toegankelijk)


Don Juan Arrangement in Stanislavski:
Voorafgaand aan de voorstelling kunt u in café-restaurant Stanislavski genieten van een speciaal Spaans driegangenmenu à €29,-:
Voorgerecht: Spaanse charcuterie (chorizo en jambon Iberico) geserveerd met 'pan con tomate'
Hoofgerecht: Catalaanse zeevruchten-paëlla
Nagerecht: flan met karamel-ijs, geroosterde amandelen en gemarineerde sinaasappel

Stadsschouwburg/TA-pashouders ontvangen 10% korting op de rekening in Stanislavski. Reserveren kan in combinatie met uw theaterkaarten via de kassa van Stadsschouwburg Amsterdam (020 6242311) of online: klik op ‘agenda’ en selecteer de gewenste voorstelling. Als u verder gaat naar ‘kaarten bestellen’, kunt u kiezen voor het theatermenu. U kunt het theatermenu ook los van de voorstelling reserveren via Stanislavski (020 7959995).