Codex

Codex
Genre:
Dans
Uitvoerenden:
Dance Works Rotterdam / André Gingras
Inclusief interview o.l.v. dansdramaturge Annette van Zwoll met André Gingras, Alida Dors, Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud van 19.15 tot 19.45 uur. Gratis toegankelijk
MEER INFORMATIE
Wereldpremière

Zeven mannelijke acrobaten, dansers en circusartiesten vragen het uiterste van hun lichaam in een energiek en divers triple-bill programma. Codex mixt hedendaagse dans met circus, parkour en hiphop in drie stukken van vier makers.

André Gingras maakt een XL-versie van zijn succesproductie The Autopsy Project (2007). Met spectaculaire sprongen, duikvluchten en een razende vaart bedwingen de performers metershoge stellages in een viering van leven en dood: "...een meesterwerk in het oeuvre van Gingras." (NRC)

Hoe overleven we met elkaar in een steeds veranderende omgeving? L.A.T. remixed van Alida Dors is een volgende stap in haar vernieuwing van het hiphop-idioom. Codex sluit af met de wereldpremière van een nieuw werk van duo Meyer & Chaffaud die hun lyrische dans op unieke wijze combineren met de bewegingsmogelijkheden van de zeven performers van DWR/AG.

Meet the cast op het video kanaal: http://vimeo.com/channels/codexcast

Klik voor de biografieën van de choreografen op de tab Meer.

De premièredatum is verschoven van 10 oktober naar zaterdag 13 oktober