Midnight Rising

Midnight Rising
Genre:
Dans
Uitvoerenden:
Club Guy & Roni
Inclusief interview met choreograaf Guy Weizman onder leiding van danswetenschapper en - journalist Jacq. Algra van 19.00 tot 19.30 uur. Gratis toegankelijk
MEER INFORMATIE
Club Guy & Roni maakt dynamische, rauwe en explosieve voorstellingen. In spectaculaire decors hebben de jonge performers het over serieuze thema's, maar doorweven die met humor en entertainment. Midnight Rising, een stuk voor zeven dansers en drie musici, is misschien wel de meest intrigerende choreografie die Guy Weizman en Roni Haver tot nu toe maakten. Midnight Rising gaat over de zoektocht naar gratie, begrip en verheffing. Over de vrijheid van geest, zelfs als het lichaam gevangen zit. Niet lichtvoetig, wel gewichtsloos, zoals het moment tijdens een concert, als de band dat ene nummer inzet en de menigte losgaat..

Een van de inspiratiebronnen voor Midnight Rising is de film Birdy (1984) met Nicolas Cage, over een soldaat met een posttraumatische stressstoornis, die denkt te kunnen ontsnappen aan zijn martelende herinneringen door in gedachten in een vogel te veranderen en weg te vliegen.