HELL

HELL
Genre:
Dans
Uitvoerenden:
Emio Greco \ PC
MEER INFORMATIE
Emio Greco won met HELL de Zwaan voor 'meest indrukwekkende dansproductie' 2007.

Ga van Hel naar Paradijs: boek kaartjes voor Hell (18 februari) & You Para\diso (19 februari) en maak gebruik van de combikorting! In totaal €10 korting voor 2 voorstellingen op de 1e en 2e rang, €5 korting voor 2 voorstellingen op de 3e en 4e rang. Zie 'Meer'

De afgelopen jaren hebben Emio Greco en Pieter C. Scholten hun aandacht gericht op de relatie tussen hun specifieke danstaal met theater, opera en hedendaagse muziek. Met een vanuit die ervaringen hernieuwde visie, leggen zij in HELL voor het eerst sinds Rimasto Orfano (2002) weer het accent op de taal van het lichaam. Zo keren zij terug naar het vertrekpunt van hun samenwerking, echter zonder de verwachting de zaken nog in dezelfde staat aan te treffen.

In HELL graven zij diep in de verschillende lagen van de dans, onderzoeken zij de componenten van verschillende dansvormen en bekijken zij hoe deze gelezen en gedecodeerd kunnen worden. Een zoektocht om de grenzen van de fysieke identiteit te verleggen en het onvoorspelbare lichaam van haar ketenen te ontdoen.

In het creatieve proces worden de bestaande connotaties en associaties van het thema hel opengebroken, afgebroken en vervolgens in een nieuwe betekenis weer opgebouwd. Greco en Scholten vinden inspiratie in de beeldende kunsten, muziek en literatuur, meer specifiek in Dante’s Inferno en het allegro con brio uit Beethoven’s Vijfde. Door het perspectief op het bestaande historische gedachtegoed te kantelen, ontstaan nieuwe ingangen in existentiële kwesties.

Na de voorstelling gaat Lotte Wijers (dramaturg) in gesprek met dansers Suzan Tunca en Dereck Cayla.
Deze voorstellling hoort bij de serie http://www.stadsschouwburgamsterdam.nl/successen