Playgrounds vs Submarine Channel

Playgrounds vs Submarine Channel
Genre:
Expanding Theatre
MEER INFORMATIE
Playgrounds vs Submarine Channel
Het Tilburgse Playgrounds Festival en het productiehuis Submarine Channel organiseren voor de tweede keer een uniek eendaags festival over state-of-the-art bewegend beeld in Amsterdam. Wegens het grote succes van de vorige Amsterdamse editie vindt het festival dit jaar voor het eerst plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Playgrounds vs Submarine Channel haalt de spannendste internationale makers en studio's achter hun computerschermen en camera's vandaan om hun beste werk (ideeën, werk en inspiraties) live te komen presenteren. Het wordt een inspirerend, uniek en intiem event met het beste van het beste op het gebied van bewegend beeld. Van animaties, title design, muziekvideo's, commercials, character design, en visuele effecten tot aan nieuwe documentairevormen (i.s.m. IDFA DocLab) en games.

Gasten
Industrial Light & Magic (ILM) is opgericht door Hollywood entrepreneur George Lucas in 1975 en speelt een prominente rol in de wereld van de special effects en CGI (computeranimatie). Met Star Wars, Jurassic Park en Harry Potter als ultieme wapenfeiten is dit bedrijf niet meer weg te denken uit Hollywood en staat de onderneming op de aftiteling van meer dan 200 films. Onlangs werd bekend dat Walt Disney voor 4 miljard dollar Lucasfilm heeft overgenomen. De Nederlander Jorik Dozy, werkzaam voor ILM, timmert sinds 2008 hard aan de weg in Hollywood en werkte als digital artist aan grote blockbusters als The Avengers, Transformers: Dark of the Moon, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, en M.I. Ghost Protocol. Hij zal zijn werk en inspiratiebronnen presenteren in Amsterdam.

Bekijk tabblad MEER voor aanvullende informatie.