booty Looting

booty Looting
Genre:
Dans
Uitvoerenden:
Ultima Vez / Wim Vandekeybus
i.p.v. een inleiding, zoals eerder vermeld, vindt er na afloop van de voorstellling een nagesprek met Wim Vandekeybus plaats o.l.v. hoofdredacteur van TheaterMaker Constant Meijers
MEER INFORMATIE
Energieke dans, gitaar en popfotografie
De spraakmakende Belgische choreograaf Wim Vandekeybus is al jaren vaste gast in de Stadsschouwburg. Na succesvolle voorstellingen met film (Monkey Sandwich) en tekst (Oedipus / Bêt noir), keert hij terug naar de stijl van zijn vroegere werk. TheaterMaker typeerde dat als 'adrenalinechoreografieën': "Virtuoos, acrobatisch, energiek."

Voor booty Looting gaat Vandekeybus aan de slag met een ploeg van zes performers, een rockmuzikant en een popfotograaf. Fotografie is het medium om het over het geheugen te hebben. Vaak worden herinneringen namelijk gecreëerd of misvormd door foto's. Vandekeybus: "Je kunt je dingen herinneren die je nooit hebt meegemaakt, alleen maar omdat je er beelden van hebt gezien."

Na de première op de dansbiënnale van Venetië werd booty Looting heel enthousiast ontvangen. "Jonge dansers met een jaloersmakende energie en expressiekracht."(De Morgen) "Bloed, zweet en elektriciteit." (De Standaard) "Energiek, instinctief en agressief."(De Morgen)