Tien Geboden

Tien Geboden
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
NTGent / Wunderbaum
MEER INFORMATIE
De Bijbelse tien geboden werden door de Poolse cineast Kieslowski in de tv-serie Dekalog opgevat als universele morele dilemma's en neergezet in tien bitterzoete verhalen over moderne mensen. Johan Simons maakte er in 2008-2009 een tweedelige theaterversie van, met acteurs van NTGent en Wunderbaum. "Waarschijnlijk een van de beste voorstellingen van het decennium."(NRC) "Overrompelend tweeluik, hét stuk van het seizoen." (Het Parool) Nu zijn de twee delen als marathon nog eenmaal te zien in de Stadsschouwburg.

Tien Geboden is zonder twijfel één van Simons' indrukwekkendste voorstellingen en werd geselecteerd voor Het Nederlandse Theater Festival 2009 als één van de tien beste van het seizoen. "Een mooie, scherpe, humorvolle en inzichtelijke voorstelling over de menselijke worsteling met liefde, leven en dood in een wereld waarin God dood is of waarin we hem in ieder geval onderweg ergens zijn kwijt geraakt", schreef de jury.

Actrice Wine Dierickx kreeg de Columbina 2009, de prijs voor de beste vrouwelijke bijrol. De voorstelling ontving ook de Gouden Bouwmeester 2009 voor beste productie.

Er is een lange pauze voorzien, waarin u de gelegenheid heeft om te eten. Eten en drinken is te koop in onze foyers

16:00 aanvang tien geboden deel 1
17:20 pauze
17:40 vervolg tien geboden deel 1
18:50 einde tien geboden deel 1

Lange pauze van 1 uur en 40 minuten

20:30 aanvang tien geboden deel 2
21:50 pauze
22:10 vervolg tien geboden deel 2
23:15 einde tien geboden deel 2

deze voorstellling hoort bij de series http://www.stadsschouwburgamsterdam.nlbewezen succes