Moby Dick - Het Concert

Moby Dick - Het Concert
Genre:
Muziektheater
Uitvoerenden:
Veenfabriek / Schauspielhaus Bochum / Paul Koek
MEER INFORMATIE
Lees de vijfsterren recensie in de Volkskrant, zie tabblad In de media.
Op 27 mei om 19.45 uur interviewt dramaturg Tom Blokdijk regisseur Paul Koek in de Pleinfoyer

Moby Dick - Het Concert van de Veenfabriek gaat over het obsessieve verlangen waar mensen uiteindelijk aan ten gronde gaan. De eenzaamheid van kapitein Ahab die de walvis najaagt over de desolate zee laat zien hoe verlangen ons kan ontwortelen in de wereld. Moby Dick - het Concert bestaat uit vijf levensbeschouwelijke monologen; de zieleroerselen van mensen op reis, op weg naar een einde. De muzikale monologen worden afgewisseld met vette nummers. Het is een gemengde cast van Nederlandse en Duitse acteurs en vijf muzikanten van de band TRACK. Speciaal is dat de Nederlanders in Duitsland Duits spreken en de Duitsers in de Nederlandse voorstellingen Nederlands.

'De witte walvis heeft de harten veroverd van het publiek in Bochum, Met enthousiast gejubel en staande ovaties werd Paul Koek's bewerking van Moby Dick ontvangen' (WAZ- 25 feb 2013)

Direct na de wereldpremière van Moby Dick - Das Konzert, op 23 februari jl. in de schouwburg van Bochum in Duitsland stond het publiek op de banken. Een euforisch slotapplaus van zeker tien minuten èn acteurs en muzikanten die keer op keer werden teruggeroepen om de staande ovatie in ontvangst te nemen.
De recensies die kort daarop verschenen waren meer dan lovend.

'Spectaculaire ruimte van klank, beelden en woorden' 'Met 'Moby Dick - Het concert' zeilt Paul Koek's Veenfabriek aan de wind van de grote vragen van ons bestaan.' (Ruhrnachrichten, 25 feb 2013)

Paul Koek is oprichter en artistiek leider van de Veenfabriek (2005): een dynamisch en muzikaal muziektheaterensemble dat zich in verschillende vormen en samenstellingen presenteert. Het werken op locatie en de grote muzikaliteit in de voorstellingen zijn belangrijke elementen. Paul Koek ontving in 2009 de Prins Bernhard Cultuurfonds Theaterprijs voor zijn oeuvre.

Moby Dick, het Concert is een coproductie van de Veenfabriek en Schauspielhaus Bochum.

Volg Moby Dick op Facebook http://www.facebook.com/pages/Veenfabriek/182900061747587