Piloot van Goed en Kwaad

Piloot van Goed en Kwaad
Genre:
Expanding Theatre
Uitvoerenden:
Bezige Bij / Joost Conijn
Joost Conijn (Amsterdam, 1971) is kunstenaar, cineast en schrijver. Hij stond op de longlist van de Prix de Rome en ontving de Charlotte Köhler Prijs en de Cobra Art Price. Hij exposeerde in Museum Boijmans van Beuningen, in Watou in België en op de Biënnale in Venetië.
MEER INFORMATIE
In een zelfgemaakt vliegtuig vliegt Joost Conijn over Europa naar Marokko, zuidwaarts over Mauretanië, waar hij linksaf slaat naar Niger, Soedan en Tsjaad. Ten slotte bereikt hij Uganda, waar zijn papieren worden afgekeurd en hij wordt opgesloten in een gevangeniscel 'voor zijn eigen bestwil'. Het is de smerigste plaats waar hij ooit is geweest.

Joost Conijn is beeldend kunstenaar, maakt films en debuteert als schrijver bij de Bezige Bij. Op donderdagavond 13 september landt Joost Conijn in de Schouwburg van Amsterdam en vertelt over de reis die in duizend verhalen in zijn hoofd zit. Op David Lynch-achtige wijze worden theatrale optredens tot een eenmalige voorstelling verweven die zich afspeelt in het luchtruim boven het podium. Terwijl Conijn landt wordt het boek over deze adembenemende tocht gelanceerd.