Mono

Mono
Genre:
Dans
Uitvoerenden:
Station Zuid / Itamar Serussi
MEER INFORMATIE
Deze voorstelling heeft afgelopen april met veel succes getoerd in de zuidelijke provincies. Recensente Annette Embrechts schreef in de Volkskrant dat 'Serussi een (internationale) doorbraak verdient'. En dat gaat misschien lukken, want Mono wordt in het najaar hernomen, niet alleen in Amsterdam, maar ook in Parijs en London.

De inspiratie voor Mono vond Itamar tijdens het kopen van een kinderwagen voor zijn netgeboren tweeling. ‘In drie klikbewegingen van mono naar duo kinderwagen. En weer terug. 'Mono gaat over de verschillende gebeurtenissen, keuzes en toevalligheden die samenkomen en daardoor iets nieuws creëren. Precies zoals zijn leven nu door de geboorte van zijn tweeling, de internationale erkenning en deze kans om een avondvullende voorstelling te maken, samen een nieuwe richting krijgt.

Mono is genomineerd voor de Zwaan 2012 als 'meest indrukwekkende dansproductie van het jaar'. Genevieve Osborne van Station Zuid is voor haar rol in Mono genomineerd voor de 'meest indrukwekkende dansprestatie'.