Die siel van die mier

Die siel van die mier
Genre:
Muziektheater
Uitvoerenden:
LOD / Josse de Pauw
MEER INFORMATIE
Congo-monoloog met "de passie van iemand als Jacques Brel"
David van Reybrouck, auteur van de bestseller Congo, schreef ook twee briljante theatermonologen over dat land: Die siel van die mier en Missie. De Stadsschouwburg presenteert beide stukken in een week vol theater over Afrika.

In Die siel van die mier speelt Josse De Pauw een oude geleerde. Tijdens zijn laatste, langzaam ontsporende lezing keert de professor terug in de tijd: naar Congo, naar zijn geliefde, naar dat ene moment dat zijn leven veranderde. Voor de tekst kreeg Van Reybrouck de Taalunie Toneelschrijfprijs. Zijn associatieve tekstflarden versmelten met de hartverscheurende muziek van Jan Kuijken en George van Dam.
Sinds de creatie in 2004 speelde Die siel van die mier bijna 100 keer, ook in het buitenland.

"Josse De Pauw is ook nu weer een meesterlijk performer, hij heeft de passie van iemand als Jacques Brel. En je weet, hier is een kunstenaar aan het woord. Een verteller die de taal een ziel meegeeft." (de Volkskrant)

Na afloop van de voorstelling een gesprek onder leiding van Guido KLeene en Babah Tarawally met auteur Vamba Sherif. Vamba is een meertalige schrijver. Hij komt uit een milieu van zwarte intellectuelen. Vamba zal reflecteren op het stuk. Josse De Pauw, acteur en regisseur van het stuk schuift ook aan.

Afrika! Het oude en het nieuwe Afrika
7-12 februari

Tussen 7 en 12 februari is de Stadsschouwburg Amsterdam in de ban van Afrika. Centraal-Afrika, om precies te zijn. Marcia Luyten (NRC, Buitenhof) presenteert op 7 februari haar nieuwe boek Dag Afrika. Er zijn vier voorstellingen over Afrika te zien, waaronder de twee Afrikastukken van AKO- en LIBRISprijswinnaar David Van Reybrouck. (auteur van de bestseller Congo). Na alle voorstellingen vindt een nagesprek plaats. Hierin wordt de voorstelling vanuit een actuele context belicht.
Lees meer op http://www.stadsschouwburgamsterdam.nl/afrika