Forests

Forests
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Birmingham Repertory Theatre Company / Barcelona Internacional Teatre / Royal Shakespeare Company / Calixto Bieito
In het Catalaans en Engels met Nederlandse boventitels.
MEER INFORMATIE
Calixto Bieito: Radicaal en briljant.
De Catalaanse regisseur Calixto Bieito geldt als één van de belangrijkste theatermakers van Europa. In Nederland is hij vooralsnog minder bekend dan eigenlijk zou moeten - hoog tijd om kennis te maken met deze briljant theatermaker, die bekend staat om zijn radicale, briljante Shakespearebewerkingen.

Het zijn stuk voor stuk indringende, rauwe theaterbelevenissen. Over zijn Hamlet schreef The Scotsman: "Geniaal. Opwindend radicaal en tegelijk met groot respect voor het orgineel." "Vol energie, brutale lichamelijkheid, humor, geweld en verbeeldingskracht.", zei de London Review over Macbeth. En The Guardian: "Pakkend en intelligent. Met verbluffend theatrale effecten."

Op uitnodiging van het World Shakespeare Festival, georganiseerd door de Royal Shakespeare Company, bracht hij op 4 september Forests in wereldpremière. De Britse krant The Guardian beloonde de voorstelling met een 4 sterren recensie. Forests is een Danteske reis waarin tekstfragmenten uit zo'n twintig Shakespeare-stukken zijn verwerkt. De bossen en de wilde natuur uit Shakespeare figureren als toevluchtsoord en domein van geweld.

Na afloop van de voorstelling op woensdag 10 oktober is er in de Nieuwe Foyer een nagesprek o.l.v. Constant Meijers (hoofdredacteur van TheaterMaker) met dramaturg Marc Rosich.