Niemandsland

Niemandsland
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Dries Verhoeven
MEER INFORMATIE
Ervaringstheater op locatie, vanaf Station Sloterdijk
Scenograaf en theatermaker Dries Verhoeven ruimt in zijn werk een belangrijke plaats in voor de persoonlijke beleving van de toeschouwer. Zijn locatievoorstellingen en installaties zijn totaalervaringen die de bezoeker prikkelen tot een scherper bewustzijn van zichzelf en de relatie met anderen. In 2007 brak Verhoeven door in Nederland en Europa met de festivalhit U bevindt zich hier, waarbij performers en publiek tijdelijk een geïmproviseerd hotel bewoonden.

Soms duurt het een paar uur voor iemand met zijn hele wezen aankomt op een nieuwe plek, soms een jaar of tien. Niemandsland is een ervaringsvoorstelling over de angst voor het vreemde, en de behoefte te bestaan in de blik van een ander. Vanaf Station Sloterdijk wordt u meegevoerd naar onbekende gebieden en onuitgesproken gedachten. Na een internationale tournee en bekroning met de VSCD Mimeprijs maakt Dries Verhoeven nu exclusief voor Amsterdam een nieuwe versie van deze voorstelling. Een coproductie met de Stadsschouwburg Amsterdam, Theater Frascati en Podium Mozaïek.

De pers over Niemandsland:
'Eigenlijk zou de voorstelling verplichte kost moeten zijn voor iedereen.' (Robbert van Heuven)
'Ontroerend intiem. De stadswandeling zet vragen op een prachtige manier op scherp.' (Vrij Nederland)

Per voorstelling kunnen 20 bezoekers deelnemen. Er zijn meerdere aanvangstijden per dag. Het project start op Station Sloterdijk. Kom alstublieft stipt op tijd, anders kunt u niet meer deelnemen. Goede wandelschoenen zijn aan te raden.

Speciale korting voor buurtbewoners
Voor buurtbewoners (postcodes 1055, 1056, 1057, 1061 en 1063) is het mogelijk om kaarten tegen een gereduceerd tarief te kopen. U betaalt dan slechts €12,50 in plaats van €18,00 voor een kaart. Kaarten kunnen alleen gekocht worden aan de kassa van de Stadsschouwburg en telefonisch via 020 624 23 11 (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur). Om gebruik te kunnen maken van deze korting wordt u gevraagd een bewijs van adres mee te nemen, zoals een brief waarop uw postcode staat.

Wegens groot succes zijn er 4 extra voorstellingen geboekt op 9 en 10 oktober.