Dood van een handelsreiziger

Dood van een handelsreiziger
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
TF / Ro theater
Op vrijdag is er een inleiding om 19.45 uur.

The performance will be surtitled in English on thursday.
MEER INFORMATIE
Tegen de klippen op blijven geloven in het succes
De handelsreiziger Willy Loman loopt vast in de illusie dat de mens alleen meetelt als hij succesvol, rijk en geslaagd is. Als Lomans American Dream instort en vrouw en kinderen zich tegen hem keren, vlucht hij in zijn fantasie en gaat daarin tot het uiterste.
Death of a Salesman (1949) is Arthur Millers meest geroemde en bekroonde toneelstuk en verfilming. Een klassieker maar scherp en actueler dan ooit; geluk ophangen aan economische vooruitgang, maar keihard geconfronteerd met de keerzijde daarvan. Alize Zandwijk brengt het hartverscheurende verhaal terug naar zijn essentie: de dromer als slachtoffer van zijn eigen vasthoudendheid tegen beter weten in. Dat gegeven is trefzeker verwerkt in de muziek van Beppe Costa, vertolkt door Maartje Teussink, die de hele voorstelling door mild cynisch de Gospels en Americana songs, ook tegen de klippen op, blijft spelen.

De Nederlandse Toneeljury van het Nederlands Theater Festival: 'Helder vormgegeven door Alize Zandwijk in een stilistisch speels decor van Thomas Rupert. Het huisje waar handelsreiziger Willy Lohman 'thuis komt' en het levensgrote google punt, leveren licht ironisch commentaar op het verhaal van de man, die constant op weg is maar nooit aankomt waar hij wil zijn. Die zijn idealen als luchtkastelen blijft najagen.'

De Volkskrant * * * "Herman Gillis is de gedroomde Willy Loman"
Trouw "een artistieke voltreffer. En diep ontroerend."
NRC Handelsblad * * * "Prachtige liedjes van Maartje Teussink."

Herman Gillis is genomineerd voor de Louis d'Or en Gijs Naber voor de Arlecchino voor hun rol in deze voorstelling.