Alma

Alma
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
TF / De Warme Winkel
This performance will be surtitled in English.
MEER INFORMATIE
Grenzeloze zinnelijke begeerte in eclectisch spektakel
Alma is een uiterst dynamische voorstelling over het leven, de liefdes en uitspattingen van Alma Mahler: vrouw van componist Gustav Mahler en muze voor vele schilders, dichters en componisten. Alma's levenspad loopt parallel met de aanzwellende culturele revolutie van Wenen in het decadente fin de siècle. Als gastvrouw van extravagante salons is ze de spil van de culturele elite.
De Warme Winkel wekt de gevaarlijke muze tot leven en reconstrueert een van Alma's beruchte salons waarbij de voltallige elite van die tijd over de vloer komt, van Klimt, tot Freud tot Mussolini. Zowel verguisd als aanbeden neemt haar persoon mythische proporties aan en verhult zich in een wirwar van vragen, leugens en kunstmakerij.

Acteurscollectief De Warme Winkel maakt in wisselende samenstellingen energieke en beeldende voorstellingen met een liefde voor geschiedenis en een grote fascinatie voor de eigen onoverzichtelijke en veelvormige tijd. Alma is in 2009 als locatievoorstelling gemaakt voor Oerol, was een hit, en werd in 2011 geënsceneerd voor de grote zaal.

De Nederlandse Toneeljury van het Nederlands Theater Festival: 'Een prachtige verbeelding van het erotische grondmotief van álle kunsten, grenzeloze begeerte die aan de schoonheid voorbijgaat en maar juist de tragiek ervan tot uitdrukking brengt. De kracht is dat de speelsheid van de vorm, de ernst van de inhoud ervaarbaar maakt, het plezier in het spelen doet beseffen dat er echt iets op het spel staat.'

de Volkskrant: "Visueel vuurwerk en vertier"

De Leeuwardercourant: 'Alma' is plat, is geestig, is liederlijk, is vet....maar nergens oppervlakkig."