programma B (León, Lightfoot & Inger)

programma B (León, Lightfoot & Inger)
Genre:
Dans
Uitvoerenden:
Nederlands Dans Theater 2
MEER INFORMATIE
Bezoek de inleiding om 19.15.
Artistiek directeur Paul Lightfoot kiest er met dit programma van het Nederlands Dans Theater bewust voor om grote namen naar het kleinere podium te brengen.
Het is een positieve stimulans voor bekende choreografen zoals Johan Inger om op een andere manier te werk te gaan. In de intieme ruimte met bijbehorend decor wordt de focus automatisch verlegd naar de pure essentie van de choreografie. Riskant? "Misschien," zegt Lightfoot, "maar wie geen risico's durft te nemen, kan niet groeien."
Nederlands Dans Theater is een van de toonaangevende moderne dansgezelschappen van de wereld. De groep, met artistiek leider Paul Lightfoot, loopt al meer dan 50 jaar voorop als het gaat om vernieuwing. De dansers van het gezelschap staan bekend om hun virtuositeit, verbluffende techniek en de expressieve wijze van dansen. NDT heeft inmiddels een repertoire van meer dan 600 balletten opgebouwd, waaronder meesterwerken van maestro's als Jirí Kylián and Hans van Manen.

de Volkskrant over Postscript van Sol León & Paul Lightfoot: "Fantastisch beeldend partnerwerk, muzikaal, haarscherp en bijna acrobatisch."
De Telegraaf over New Then van Johan Inger: "Het getuigt van veel inventiviteit en de jonge dansers vullen hun rollen met echte persoonlijkheid."