What the Body Does Not Remember

What the Body Does Not Remember
Genre:
Dans
Uitvoerenden:
Ultima Vez / Wim Vandekeybus
MEER INFORMATIE
Op dinsdag 28 januari verzorgt dansjournalist en dramaturge Moos van den Broek om 19.15 uur een inleiding op de voorstelling.

Met zijn debuut als choreograaf overdonderde Wim Vandekeybus in 1987 de danswereld. Hij kreeg er in New York meteen de prestigieuze Bessie Award. "Ruig, brutaal, speels, ironisch, verbluffend." vond The New York Times in 1987. In 2013 begint What the Body Does Not Remember opnieuw aan een wereldtournee, met een nieuwe cast. "Zesentwintig jaar later barst What The Body Does Not Remember opnieuw van energie.", schreef The Guardian.

Vandekeybus' choreografie balanceert op de rand tussen aantrekking en afstoting. De dansers gaan brutaal de confrontatie aan met elkaar. Het gevaar is soms reëel en tastbaar, bijvoorbeeld als de dansers bakstenen hoog de lucht in gooien en slechts op het allerlaatste moment opvangen. Of elkáár in de lucht gooien en volledig op de ander moeten vertrouwen voor een veilige landing. What The Body Does Not Remember is een explosief stuk over agressie, angst en overgave.

IN DE PRIJZEN: De Bessie Award, een prestigieuze Amerikaanse dansprijs. De jury noemde What the body "een brutale confrontatie tussen dans en muziek".
DE RECENSENTEN: The New York Times (in 1987, vijf sterren): Ruig, woest, speels, ironisch, verbluffend. Adjectieven die erg zwak klinken voor het omschrijven van deze uiterst vernieuwende dansvoorstelling. La Gazetta: "Een lichamelijk, meeslepend, aangrijpend spektakel,voortgestuwd door de muziek. Met een wervelende mix van spanningen, kronkelingen en schokkende impulsen."
IGGY POP: "Na de eerste voorstelling in The Kitchen in New York hoorden wij iemand roepen. Dat was Iggy Pop, die in de raad van bestuur van The Kitchen zat en de voorstelling geweldig vond. Dat is hij ons even komen zeggen." (Vandekeybus in De Morgen)

Deze voorstelling stond gepland op zondag 15 december 2013, maar moest verzet worden omdat we onze zaal ter beschikking hebben gesteld voor het nationale eerbetoon voor Nelson Mandela, die deze dag werd begraven. Iedereen die reeds kaartjes heeft gekocht zal door ons worden geinformeerd. Het is inmiddels weer mogelijk om online kaarten voor een van deze twee avonden te kopen. Helaas zonder de live medewerking van het ICTUS ensemble, dat op de nieuwe data niet beschikbaar is.