Sommergäste (Brandstichter)

Sommergäste (Brandstichter)
Genre:
Toneel
Uitvoerenden:
Schaubühne am Lehniner Platz / Alvis Hermanis
Op zaterdag 2 maart wordt Alvis Hermanis om 19.15 uur in de nieuwe foyer geïntroduceerd door journalist Hein Janssen van de Volkskrant. Alvis Hermanis is daarbij zelf aanwezig. Na afloop van de voorstelling is er feest in de nieuwe foyer, de muziek wordt verzorgd door acteur Moritz Gottwald.

Op zondag 3 maart van 19.15 - 19.45 wordt er een inleiding gegeven op de voorstelling door Constant Meijers (hoofdredacteur Theatermaker) in de nieuwe foyer, Alvis Hermanis schuift aan.

Op zondag 3 maart is om 13.00 uur de film Sommergäste (regie Peter Stein) te zien in bioscoop de Uitkijk. Kaartverkoop via de Uitkijk. 020 22 32 416 of http://www.uitkijk.nl
MEER INFORMATIE
In het Duits met Nederlandstalige boventitels.

1904. Een groep Russische vrienden brengt de zomer door op het platteland. Ze praten, drinken en genieten van het buitenleven. Toch broeit er iets. De leegte van het bestaan, het verlangen naar verandering, de angst en zelfzuchtigheid van de vrienden worden in dit stuk van de Russische schrijver Maxim Gorki op de korrel genomen.

Deze nieuwe regie (december 2012) van de Letse regisseur Alvis Hermanis bij de Berlijnse Schaubühne is een groots opgezette voorstelling met vijftien acteurs - één van de grootste die we ooit in de schouwburg hebben gehad. Hermanis zet opnieuw zijn karakteristieke handtekening met een voorstelling vol tedere poëzie en vlijmscherpe observaties van het menselijke gedrag.

Het decor is een exacte replica van de prachtige, maar afgetakelde villa Fabergé nabij Sint-Petersburg, tot in het kleinste detail nagebouwd. De zomergasten wanen zich veilig voor de chaos en ellende in de wereld, maar het verval sijpelt door ramen, deuren en muren naar binnen.

Een voorstelling in het kader van Brandstichter 2013 en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Rabobank Amsterdam, stichting Ammodo, Fonds Podiumkunsten en het Goethe Institut Amsterdam.

Lees meer over de Brandstichter 2013, Alvis Hermanis, onder het tabblad 'Meer'.