Strike Root

Strike Root
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Wereldklasse
Uitvoerenden:
Nederlands Dans Theater 1

Het Nederlands Dans Theater - internationaal toonaangevend en bekend om zijn uitstekende groep dansers - trakteert op een artistieke extravaganza van haar choreografen.

MEER INFORMATIE

Op het programma staan nieuwe werken van associate choreographer Marco Goecke en NDT 1- danser en choreograaf Medhi Walerski. Goecke staat bekend om zijn verrassende en fysiek enorm uitdagende danstaal. Walerski ontving internationaal lof voor zijn debuut Chamber (2012), een spannende reflectie op Stravinsky’s klassieker Le Sacre du Printemps.


Naast de twee premières staat Safe as Houses (2001) van León & Lightfoot op de rol. Het choreografenpaar baseerde het werk op het Chinese Boek der Veranderingen I Tjing en zette het op muziek van J.S. Bach. Het ballet, dat reflecteert op het overlevingsvermogen van de ziel, valt op door het inventieve decor. Een muur is niet alleen de scheidslijn tussen de dansers, maar laat ze al ronddraaiend ook op bijna magische wijze verdwijnen en verschijnen.


Dit is een voorstelling in de serie Wereldklasse
Wij halen het beste uit de wereld naar Amsterdam. De Grote Meesters van het theater en de dans. Die in Nederland (soms) nog niet zo bekend zijn, maar internationaal sterrenstatus genieten. Wereldklasse, dat zijn regisseurs, acteurs en gezelschappen die de wereld hebben veroverd. Daaronder scharen wij ook Nederlandse makers met wereldfaam, die in het buitenland volle zalen trekken.
De wonderboys (en -girls) van het hedendaagse theater, in Nederland vaak exclusief te zien in de Stadsschouwburg.