Strike Root

Strike Root
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Wereldklasse
Uitvoerenden:
Nederlands Dans Theater 1

Het Nederlands Dans Theater - internationaal toonaangevend en bekend om zijn uitstekende groep dansers - trakteert op een artistieke extravaganza van haar choreografen.

MEER INFORMATIE

Op het programma staat het nieuwe werk Thin Skin van associate choreographer Marco Goecke. Goecke staat bekend om zijn verrassende en fysiek enorm uitdagende danstaal. Walerski ontving internationaal lof voor zijn debuut Chamber (2012), een spannende reflectie op Stravinsky’s klassieker Le Sacre du Printemps, wat tevens te zien zal zijn.

Naast Thin Skin en Chamber staat Safe as Houses (2001) van León & Lightfoot op de rol. Het choreografenpaar baseerde het werk op het Chinese Boek der Veranderingen I Tjing en zette het op muziek van J.S. Bach. Het ballet, dat reflecteert op het overlevingsvermogen van de ziel, valt op door het inventieve decor. Een muur is niet alleen de scheidslijn tussen de dansers, maar laat ze al ronddraaiend ook op bijna magische wijze verdwijnen en verschijnen.

Randprogramma:

Voorafgaand aan de voorstelling organiseren wij een voorbeschouwing in de Nieuwe Foyer. De introductie start om 19.30 uur en duurt ca. een kwartier.


Dit is een voorstelling in de serie Wereldklasse.

Let op: dit is een aangepast programma Medhi Walerski zal in plaats van een nieuw werk, waar eerder sprake van was, zijn meest spraakmakende werk tot op heden, Chamber, ten tonele voeren.

“ Met dit sterk opgebouwde Chamber bewijst Walerski met welk choreografisch gemak hij het grote podium bespeelt. ” de Volkskrant (over Chamber, 2012)
“ Met uitstekend oog voor ruimtelijkheid beeldhouwt de choreograaf schijnbaar moeiteloos unisono slagordes, of juist wild uiteenspattende rondedansen,met emotioneel geladen duetten als stevige ankerpunten. ” Trouw (over Chambers, 2012)
“ Elke lichaamswending is meeslepend en opwindend, de opgeroepen spanning dwingend, onontkoombaar. ” de Volkskrant (over Safe as Houses)

Bezoek hier de website van het Nederlands Dans Theater.