Symphysis

Symphysis
Genre:
Dans
Uitvoerenden:
Nederlands Dans Theater 2

Een uiterst veelzijdig dansprogramma gedanst door de jonge talenten van het Nederlands Dans Theater, met werk van Jiři Pokorný, Edward Clug, Alexander Ekman en Johan Inger.

MEER INFORMATIE

Eén van de doelstellingen van Nederlands Dans Theater 2 is om haar jonge talenten kennis te laten maken met een veelzijdigheid aan danstalent. Dat ziet u terug in Symphysis. De dansers brengen werk van Jiři Pokorný, Edward Clug, Alexander Ekman en Johan Inger.

Voormalig NDT 1-danser Jiři Pokorný maakte zijn debuut als choreograaf in het programma Up & Coming Choreographers. Hij maakt een nieuw werk voor Symphysis. Net als Edward Clug, die afgezien van een choreografie voor Station Zuid in 2011, nog niet zo bekend is in ons land. Maar het kan haast niet anders, of dat gaat veranderen!

De derde choreografie, Left Right Left Right (2012) van Alexander Ekman, springt in het oog door de synchroniciteit waarmee de zeventien dansers op evenzoveel loopbanden alles uitvoeren. In I New Then (2012) brengt Johan Inger vier meisjes en vijf jongens tot grote hoogten op songs van Van Morrison. Negen ontluikende individuen die hun eigenzinnigheid afzetten tegen het clubgevoel.

Bezoek hier de website van het Nederlands Dans Theater.