Symphysis

Symphysis
Genre:
Dans
Uitvoerenden:
Nederlands Dans Theater 2

Een uiterst veelzijdig dansprogramma gedanst door de jonge talenten van het Nederlands Dans Theater, met werk van Jiři Pokorný, Edward Clug, Alexander Ekman en Johan Inger.

MEER INFORMATIE

Eén van de doelstellingen van Nederlands Dans Theater 2 is om haar jonge talenten kennis te laten maken met een veelzijdigheid aan danstalent. Dat ziet u terug in Symphysis. De dansers brengen werk van Jiři Pokorný, Edward Clug, Alexander Ekman en Johan Inger.

Voormalig NDT 1-danser Jiři Pokorný maakte zijn debuut als choreograaf in het programma Up & Coming Choreographers. Hij maakt een nieuw werk voor Symphysis met als titel A Honeydew Hunt. Net als Edward Clug, die afgezien van een choreografie voor Station Zuid in 2011, nog niet zo bekend is in ons land. Maar het kan haast niet anders, of dat gaat veranderen! Tijdens Symphysis is zijn creatie Mutual Comfort te zien.

De derde choreografie, Left Right Left Right (2012) van Alexander Ekman, springt in het oog door de synchroniciteit waarmee de zeventien dansers op evenzoveel loopbanden alles uitvoeren. In I New Then (2012) brengt Johan Inger vier meisjes en vijf jongens tot grote hoogten op songs van Van Morrison. Negen ontluikende individuen die hun eigenzinnigheid afzetten tegen het clubgevoel.

Nieuwsgierig naar de nieuwe creaties van Pokorný en Clug? Bekijk dan de repetitiefilmpjes van A Honeydew Hunt en Mutual Comfort.

Randprogramma:

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een voorbeschouwing op het Marnixbordes. De voorbeschouwing begint om 20.00 uur en duurt ca. 15 minuten.

“ Het effect is magisch: als kijker kun je je ogen niet van het schouwspel afhouden, zonder dat de dansers elkaar ook maar een keer aangeraakt hebben. ” Theaterkrant.nl
“ De afsluiter, Left right left right van Alexander Ekman, is een droom van een uitsmijter, die je niet vaak genoeg kunt zien. ” Telegraaf
“ We worden in een surreële zwarte wereld gezogen waarin vijf personages in vluchtige ontmoetingen van herfst naar de lente gaan, van regen naar vogelgezang. ” Trouw
“ Door prachtige momenten van beeldrijm – benen die op exact gelijke hoogte zweven, twee vrouwen die unisono dopdansen – en een reikhalzende beweging van de nek die als leidmotief telkens weer opduikt. ” De Volkskrant

Bezoek hier de website van het Nederlands Dans Theater.