Strong language

Strong language
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Wereldklasse
Uitvoerenden:
Nederlands Dans Theater 1

Drie stukken van drie grote meesters. Kleines Requiem is een stuk van Nederlands dansicoon Hans van Manen op muziek van Gorecki. De bekende Amerikaanse choreografe Crystal Pite maakt een nieuw werk, net als Sharon Eyal, de Israelische die we in de Stadsschouwburg nog kennen van het indrukwekkende House.

MEER INFORMATIE

Het Nederlands Dans Theater danst maarliefst twee nieuwe creaties en een klassieker van Hans van Manen: Kleines Requiem. Artistiek leider Paul Lightfoot nodigde drie choreografen uit die wat hem betreft een duidelijke boodschap uitdragen en die het publiek vanaf de eerste seconde kunnen treffen.

Kleines Requiem voor zeven dansers staat op muziek van de Poolse componist Henryk Mikolaj Górecki. Bij de première in 1996 werd het ballet onthaald als een van de hoogtepunten in het rijke oeuvre van choreograaf en voormalig artistiek directeur Hans van Manen. Associate choreographer Crystal Pite creëerde in acht jaar tijd zes werken voor het NDT. Haar kracht schuilt in de beeldende, onheilspellende en mysterieuze rijkdom van haar creaties. Voor Strong Language maakt ze een nieuw ballet met de titel In the Event. Choreografe Sharon Eyal en dj Gai Behar zijn de revelatie van de Israëlische dans en maakten vorig seizoen hun NDT-debuut met het buitenaardse Sara, uitgevoerd op een hypnotiserende elektronische compositie. Tijdens Strong Language komen ze met een nieuw werk met de titel Bedroom Folk.

Randprogramma:

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een voorbeschouwing in de Nieuwe Foyer. De voorbeschouwing begint om 19.30 uur en duurt ca. 15 minuten.

Bezoek hier de website van het Nederlands Dans Theater.