Strong language

Strong language
Genre:
Dans
Serie en/of festival:
Wereldklasse
Uitvoerenden:
Nederlands Dans Theater 1

Nederlands Dans Theater brengt twee nieuwe creaties en een klassieker van Hans van Manen.

MEER INFORMATIE

Van Manen's 'Kleines Requiem' voor zeven dansers staat op muziek van de Poolse componist Górecki en is een hoogtepunt in zijn rijke oeuvre. Associate choreographer Crystal Pite creëerde in acht jaar tijd zes beeldende en mysterieuze werken voor het NDT en maakt een nieuw ballet voor 'Strong Language'. Choreografe Sharon Eyal en dj Gai Behar maakten vorig seizoen hun NDT-debuut met het buitenaardse 'Sara'. Ook van hen ziet u nieuw werk.

Paul Lightfoot over 'Strong Language':
"Klare taal. Daar houd ik van. De programma's bestaan dit seizoen uit werken van choreografen die een duidelijke boodschap uitdragen: dit ben ik, en dit is mijn esthetische dans- en beeldtaal. Ik nodig choreografen uit die sfeer, gevoel en essentie kunnen treffen, al in de eerste secondes nadat het doek is opgegaan, zo van: pats-boem, wauw. En die daarin internationale smaakmakers zijn."

Dit is een voorstelling in de serie Wereldklasse
Wij halen het beste uit de wereld naar Amsterdam. De Grote Meesters van het theater en de dans. Die in Nederland (soms) nog niet zo bekend zijn, maar internationaal sterrenstatus genieten. Wereldklasse, dat zijn regisseurs, acteurs en gezelschappen die de wereld hebben veroverd. Daaronder scharen wij ook Nederlandse makers met wereldfaam, die in het buitenland volle zalen trekken. De wonderboys (en -girls) van het hedendaagse theater, in Nederland vaak exclusief te zien in de Stadsschouwburg.