Sehnsucht / Schmetterling

Sehnsucht / Schmetterling
Genre:
Dans
Uitvoerenden:
Nederlands Dans Theater 1 (NDT)

Een tweeluik van het jubilerende choreografenduo León & Lightfoot. Sehnsucht is een choreografie op Beethoven, Schmetterling een liefdesgeschiedenis op muziek van rockband Magnetic Fields en componist Max Richter.

MEER INFORMATIE

Nederlands Dans Theater is een van de meest toonaangevende en productieve moderne dansgezelschappen ter wereld. Komend seizoen worden acht nieuwe werken gemaakt, die wereldwijd te zien zullen zijn, in Amsterdam allemaal in de Stadsschouwburg.

Sehnsucht / Schmetterling is een tweeluik van het jubilerende choreografenduo León & Lightfoot. De makers lieten zich voor de eerste creatie inspireren door zowel het Duitse woord Sehnsucht (sterk verlangen) als de bombastische muziek van Beethoven. Schmetterling (vlinder) refereert aan de vergankelijkheid van het bestaan. In verschillende duetten en trio’s echoën alle mogelijke liefdesgeschiedenissen, op muziek van rockband Magnetic Fields en componist Max Richter.

Klik hier voor de trailer van Schmetterling.Klik hier voor de trailer van Sehhnsucht.

Randprogramma

Voorafgaand aan alle voorstellingen organiseren wij een introductie in de nieuwe foyer. De introductie start om 19.30u en duurt ca. een kwartier. Bij de extra voorstelling op zo 21 dec zal ook een introductie plaats vinden die start om 14.30u.

Dit is een voorstelling in de serie Wereldklasse.

“ Een abstract-mimische taal van grimassen, flitsende handgebaren en tedere omhelzingen, even verfijnd als onbegrijpelijk, en toch eloquent. ” NRC Handelsblad (over Schmetterling)
“ A sublime performance […] the choreography included full-bodied balletic-modern phrases that showed off the company’s impressive technique. ” The New Yorker (over Sehnsucht)
“ Het concept, ontwerp en pure theatraliteit in beiden laat zien dat NDT een gezelschap is dat Europese moderne dans op z'n best laat zien. ” THEARTSDESK.COM
“ Een van de meest bijzondere programma's van de afgelopen jaren. ” de Volkskrant (2010)
“ De grote kracht van deze choreografen is dat ze in staat zijn dat bloot te leggen wat er zich afspeelt achter de zichtbare werkelijkheid en vrijwel altijd in een Gesammtkunstwerk. ” Noordhollands Dagblad

Bezoek hier de website van het Nederlands Dans Theater.

Blader hier alvast door het programmaboekje.

Lees hier de recensie uit de Volkskrant van 2010, toen Sehnsucht en Schmetterling onderdeel uitmaakte van Unleash.