Adonde van los Muertos - Lado A / Where the departed go (Get Lost)

Adonde van los Muertos - Lado A / Where the departed go (Get Lost)
Genre:
Dans / Toneel
Serie en/of festival:
Get lost
Uitvoerenden:
Grupo Krapp
Taal:
Spaans (met Nederlandse boventiteling op 21 april)

Een voorstelling in het kader van de serie Get Lost. Curator Frie Leysen (o.a. Berliner Festspiele en Wiener Festwochen) selecteerde een aantal voorstellingen die u meenemen op een reis door de wereld, langs in onze contreien onbekend theater- en danstalent. Het opmerkelijke Argentijnse collectief Grupo Krapp - met theatermakers, dansmakers, filmmakers en musici - onderzoekt met humor en ernst het meest on(be)grijpbare fenomeen van alle: de dood.

MEER INFORMATIE

De Argentijnen hebben zich niet voor niets vernoemd naar Krapp, een personage van de Samuel Beckett, één van de beroemdste vertegenwoordigers van het absurdistische theater. Sinds 2000 werken de dansers, choreografen, acteurs, filmmakers en musici van Krapp samen aan een hybride vorm van theater of performance, die op elk moment in een andere 'taal' kan spreken. En vaak in verschillende talen tegelijk.

In Adonde van los Muertos – Lado A (Waarheen de doden gaan – Kant A) is het onderwerp de dood. Om precies te zijn: de dood in het theater. Want hoe geef je als theatermaker vorm aan een fenomeen dat zo essentieel en eenmalig is? Krapp vroeg tien kunstenaars uit de dans, het toneel en de film hun kijk te geven op deze kwestie. In Adonde van los Muertos bespreken zij het probleem hardop, leggen het aan elkaar en het publiek voor en onderzoeken met de performers diverse mogelijkheden. 

Opgelet: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscoop.

Randprogramma:
Voorafgaand
aan de voorstelling kunt u een inleiding bijwonen in de Koninklijke Foyer. Deze inleiding begint om 19.45 uur en duurt circa 30 minuten.

Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met de makers en spelers van de voorstelling. Deze vindt eveneens in de Koninklijke Foyer plaats.