De Nachtmis

De Nachtmis
Genre:
Expanding Theatre
Uitvoerenden:
Stadsschouwburg Amsterdam / Urban Myth

Wees welkom in onze theaterkathedraal tijdens De Nachtmis, hét alternatief voor de traditionele kerstavond. Tijdens De Nachtmis wordt door bekende gasten teruggeblikt op de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. Theatermakers en muzikanten zorgen voor muziek en vermaak.

MEER INFORMATIE

De Nachtmis biedt hoop en entertainment voor hen die opzien tegen de kerstsleur. Voor wie op kerstavond wel eens wat anders wil dan bij familie op de bank zitten. Voor wie niet vroom genoeg is voor de kerk. Voor al deze verloren zielen gaan de deuren van de Stadsschouwburg in de kerstnacht open.

Het thema van De Nachtmis is mythes van de nieuwe wereld. Een wereld waarin wetenschap ook maar een mening is, waarin rechterlijke uitspraken ook maar een oordeel zijn en waarin amateurs in even hoog aanzien staan als professionals. Een wereld waarin geen waarheid bestaat, daarin is paradoxaal genoeg geen ruimte voor fictie. Hopen we niet op de terugkeer van feiten in het maatschappelijk debat? Of verlangen we naar nieuwe mythes voor de toekomst?

Met o.a.:

Oscar Kocken
Daan Windhorst
Marieke Rijneveld
Haroon Sheikh
Bright O. Richard
Demira Jansen
Aafke Romeijn
Lotte Driessen
Jeroen Smit
Jan & Keez Groenteman

De Nachtmis is Expanding Theatre, een reeks programma's waarmee de Stadsschouwburg Amsterdam zich middenin de actualiteit plaatst en politiek, maatschappelijk debat, beeldende kunst, film en nieuwe media het theater binnenhaalt.

Wil je liever niet alleen gaan? Deze voorstelling wordt ook bezocht door Singles United op 24 december.

Haal meer uit uw bezoek aan de Stadsschouwburg
Het iconische Gysbreght van Aemstel mozaïek dat zich in de Stadsschouwburg bevindt komt tot leven in een animatiefilm van Jacqueline Kooter. Van 24 december t/m 15 januari kunt u voorafgaand en na afloop van de voorstelling deze korte film zien op het Gijsbrecht Bordes.
De film duurt ca. 15 minuten, is gratis toegankelijk en alleen te zien rondom voorstellingsbezoek. Meer informatie over deze film lees u hier.