Hannah en Martin

Hannah en Martin
Genre:
Toneel
Serie en/of festival:
MugWeekend
Uitvoerenden:
Mugmetdegoudentand / Lineke Rijxman

De korte liefde van Hannah Arendt en Martin Heidegger.

MEER INFORMATIE

Hannah en Martin is gebaseerd op de korte liefdesrelatie tussen de Joodse filosofe Hannah Arendt en Martin Heidegger, korte tijd nationaalsocialist. Zelf wilden ze het er niet over hebben, maar mugmetdegoudentand wel. Want de scheiding tussen privé en publiek, waar Hannah en Martin zo op gesteld waren, gaat in onze tijd niet meer op.

In deze voorstelling zijn de acteurs, Lineke Rijxman en Willem de Wolf, even belangrijk als hun personages. Hun leven tijdens de repetities werd het gefantaseerde samenleven van Arendt en Heidegger. Rijxman kreeg de Theo d’Or 2009 voor haar rol.

Hannah en Martin is onderdeel van het MugWeekend: een weekend vol mugmetdegoudentand (8,9 en 10 mei).

Meer mugmetdegoudentand

Op vrijdag 8 mei wordt het MugWeekend officieel geopend door Melle Daamen en Hedy d'Ancona. Er is live muziek van the fabulous Baby Dee. U bent an harte welkom. (19.15 uur - Koninklijke Foyer)
Tijdens het MugWeekend is er meer dan alleen voorstellingen, kijk hier voor het volledige randprogramma.
Na afloop van Hannah en Martin is er een nagesprek met Maarte Doorman en Arnold Heumakers in de Koninklijke Foyer.

Van een mug een olifant maken? Stapelkorting!

Wilt u echt eens nader kennis maken met de mugmetdegoudentand of bent u liefhebber en wilt u daarom veel zien?
U krijgt €5 korting op uw tweede en volgende voorstelling, selecteer deze optie in de kassaomgeving op de site of kom langs bij onze kassa.

“ Hannah en Martin blijft echter intelligent theater, zoals dat maar zelden wordt gemaakt. De Wolf en Rijxman zijn sterke acteurs die virtuoos met hun materiaal spelen. ” NRC Handelsblad (2009)
“ De Wolf en Rijxman spelen een spannend, meerlagig spel met identiteit, filosofie en acteerstijlen. ” Het Parool (2009)
“ van een hilarisch ongemakkelijke seksscène tot een beklemmend betoog over het proces tegen nazi Adolf Eichmann en de banaliteit van het kwaad.” ” de Volkskrant (2009)

Hannah en Martin maakt onderdeel uit van:

MugWeekend: een heel weekend mugmetdegoudentand (8,9 en 10 mei)

Persoonlijk theater over de samenleving van nu, dat is het handelsmerk van mugmetdegoudentand, het gezelschap van Marcel Musters, Joan Nederlof en Lineke Rijxman. Gemaakt met veel verbeelding en vrij briljante humor. Het trio schrijft, regisseert en speelt nieuw Nederlands repertoire. Naast het theater veroverden ze ook de tv, o.a. met de tot cultdom verheven serie Hertenkamp.

Nooit eerder stond het gezelschap in de Stadsschouwburg. Daar brengen we verandering is en we doen het grondig: een heel weekend mugmetdegoudentand. Met een aantal hoogtepunten uit hun repertoire en een nieuwe voorstelling: Hannah en Martin, Meepesaant, Superkapitalisten, Sinaasappelstraat, Kunsthart en een speciale versie van Smoeder.

Lees meer.