Facebook Farewell Party

Facebook Farewell Party
Genre:
Expanding Theatre
Uitvoerenden:
Stadsschouwburg Amsterdam / HvA - Institute of Network Cultures / Waag Society

Erger jij je wel eens aan de ongevraagde advertenties die op jouw Facebook-tijdlijn verschijnen? Vraag je je wel eens af wat Facebook nou precies doet met jouw gegevens? En wat ze eigenlijk allemaal van je weten? De aanhoudende irritaties over de privacyschending door de commerciële machthebbers van Facebook en de wantoestanden binnen het sociale platform zijn aanleiding voor een groots evenement in de Stadsschouwburg op dinsdag 23 juni: de Facebook Farewell Party.

MEER INFORMATIE

De Facebook Liberation Army, een initiatief van Stadsschouwburg Amsterdam​, Waag Society​ en HVA - Institute of Network Cultures,​ organiseert een avond in alle hoeken en gaten van het gebouw. Cabaretière Sanne Wallis de Vries presenteert de avond met Aral Balkan (UK, oprichter en hoofdontwerper van Ind.ie), Hans Schnitzler (filosoof, publicist en voormalig columnist van de Volkskrant) en Marleen Stikker (directeur en medeoprichtster van Waag Society) als gastsprekers binnen het hoofdprogramma.

Het Nationale Toneel (in de gedaante van Anniek Pheifer, Mark Rietman en Jappe Claes) geeft op theatrale wijze invulling aan de drie divisies waarvanuit de FLA opereert: de Onderduikers, pleitend voor een veilig bestaan op Facebook, de Verzetstrijders die actief verzet plegen binnen Facebook en de Vluchtelingen, die hun heil elders zoeken.

Let your inner Nerd out!
Na het programma in de Grote Zaal is er een uitgebreid randprogramma (in samenwerking met Worm, Hackers & Designers, Greenhost en Submarine) met een hoog DIY gehalte waar je zelf aan de slag kunt met je online privacy. Er is onder meer een Social Media Rehab Clinic waar je onder begeleiding kunt afkicken van Facebook en andere social media. De training Network in a Network wordt gegeven waar je leert een netwerk binnen Facebook te bouwen, waarin je anoniem kunt opereren. En er is een zelfhulphoek waar alternatieve sociale platforms worden uitgelicht en je desgewenst direct kunt overstappen. Bovendien laten we je zien hoe je jouw berichten op sociale media kunt vergrendelen met behulp van... je hartslag! Of soldeer een wifi-scrambler of tv-be-gone machine. Iedereen gaat uiteindelijk naar huis met een Facebook Survival Kit.

Na afloop van het programma is er een bevrijdingsfeest met muziek: dj Chris Julien / POP CTRL draait platen.

Als je tijdens het bestelproces je naam liever niet achterlaat, maak dan een account aan als Mark Zuckerberg!


De Facebook Farewell Party is een programma in het kader van Expanding Theatre en is een initiatief van Stadsschouwburg Amsterdam, Waag Society en HvA - Institute of Network Cultures.

 

ET logo kleur kort copy.jpglogo Waag Societylogo IONClogo demogreenhost logo

Sluit je aan bij de Facebook Liberation Army op Facebook of lees het volledige statement van de Facebook Liberation Army.